Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2014, 22:57
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Warner ohlásil spin-off trilógiu Harryho Pottera a taktiež komiksové filmy so Supermanom a Batmanom

FILMY A SERIÁLY DC DC KOMIKSOVKY HARRY POTTER
Uložiť Uložené

Warner v spolupráci s DC odhalili celú plejádu nových komiksoviek na čele s Justice League a viacerými sólo filmami. Potvrdili taktiež novú trilógiu pre spin-off k Harrymu Potterovi a ohlásili tri nové Lego filmy!

Najprv Marvel, teraz Warner/DC. Sú obdobia, kedy sú komiksové správy v zátiší a potom prídu dni ako tieto posledné a my sme nimi zasypaní. Warner Bros. mal minulé roky dosť scvrknutý zadok. Skončil im Harry Potter, no našťastie dokázali rozhýbať Hobbita, hoci to trvalo celé roky (fakt veľa rokov). Avšak aj ten už tento december skončí. Potrebovali teda ďalšiu dojnú kravu, najlepšie nejakú osvedčené značku. Veľmi kreatívny ale asi niesú, keď striedajú len Stredozem a svet Harryho Pottera. Ako sme vás už totiž párkrát informovali, dočkáme sa hneď troch filmov z čarodejníckeho univerza s názvom Fantastic Beasts And Where To Find Them (Fantastické zvieratá a kde ich nájsť). Príbeh by sa mal odohrávať asi 70 rokov pred udalosťami v Harrym Potterovi, takže nejaké odkazy asi nečakajte. Z názvu je jasné, že sa hlavné postavy budú zaujímať o zvláštne zvieratá. Protagonista by sa mal volať Newt Scamander, študoval na Rokforte a neskôr pracoval na Ministerstve mágie. Kniha vyšla ako sprievodné dielo k hlavnej sérii v roku 2001.

Warner ohlásil spin-off trilógiu Harryho Pottera a taktiež komiksové filmy so Supermanom a Batmanom


Zakrúžkujte si dátum 18. november 2016, kedy sa opäť ponoríme do magického sveta. Od dnes ale vieme, kto nás doň vtiahne. Po tom, ako réžiu odmietol Alfonso Cuarón (natočil trojku HP), sa projektu určite uchytí David Yates. Že vám je to meno povedomé? Nuž, David prišiel z televízie ako neskúsený režisér a pripravil piatu, šiestu, a obe časti siedmeho dielu Harryho Pottera. 

Warner ohlásil spin-off trilógiu Harryho Pottera a taktiež komiksové filmy so Supermanom a Batmanom


Presuňme sa ale ďalej. Začiatkom roka zapôsobil na kritikov, divákov, no najmä pokladnice kín The Lego Movie. Režisérska dvojica Lord-Miller (21-22 Jump Street) pripravila vskutku podarený, vtipný a nesmierne zábavný animák plný kreatívnych nápadov, ktoré tu tak dlho chýbali. Bolo jasné, že sa zo snímky stane séria. A tak aj bude. Keďže má Ben Affleck množstvo práce a pre DC pripraví netopierieho muža hneď v dvoch tímovkách, sólovku tak skoro nedostane (je ale celkom možné, že Man of Steel 2 a Batman standalone dostaneme ako prekvapenie). Štúdio nám to bude chcieť kompenzovať so snímkou LEGO Batman. Tá si svoju premiéru odbije 26. mája 2017, regulárneho pokračovania LEGO Movie sa dočkáme skoro presne o rok potom, 25. mája 2018. Naplánovaný je aj film Ninjago a to na 18. septembra 2016.

Najlepšie správy ale na koniec. DC pred pár mesiacmi oznámila, že do roku 2020 vytvorí až 9 nových filmov zo svojej komiksovej stajne. Dnes konečne odhalil konkrétne názvy filmov a taktiež hlavných predstaviteľov daných rolí. Potvrdený bol Jason Momoa (Bullet to the Head, Game of Thrones) ako Aquaman (nečakane), ale aj Ezra Miller (The Perks of Being a Wallflower, We Need to Talk About Kevin) ako nový Flash, čo bolo celkom prekvapivé. Je teda jasné, že filmový a seriálový svet nebudú previazané. 

Warner ohlásil spin-off trilógiu Harryho Pottera a taktiež komiksové filmy so Supermanom a Batmanom

Čo sa týka Suicide Squad, medzi väčšinou z vás nastanú problémy. Málokto ich totiž pozná. Réžie sa ujme David Ayer (Fury, End of Watch) a pred pár dňami nám bolo predstavené, kto títo zlí chlapci budú. Odpadlíkmi podnikajúcimi supertajné misie pre vládu sú - Blockbuster, Multiplex, Jaculi, Mindboggler, Harkness, Vixen a DeadshotBlockbuster je agresívny silák vyňatý z komiksov o temnom rytierovi, Multiplex dokáže vytvárať kópie samého seba, Jaculi má podobné schopnosti ako Flash, Mindblogger je telepat, Harkness aka Captain Boomerang sa špecializuje na hádzanie vecí okolo seba, Vixen má schopnosti zvierat a Deadshot, ktorý tím vedie, je ostreľovač a pravdepodobne najznámejší člen. Ak si chcete osviežiť pamäť, alebo naopak, zistiť, kto sú všetci títo hrdinovia, čítajte starší článok zo Sveta DC. Tak sa zdá, že Warner má do roku 2020 isté dosť vysoké príjmy.

Ak chcete vedieť, ktorých ostatných komiksových filmov sa dočkáme do roku 2020 (bude ich viac ako 30), klikajte sem. Ak chcete mať pravidelné a aktuálne správy nielen zo sveta DC a Marvelu, klikajte na rozrastajúci sa Filmkult.

- "Batman v Superman: Dawn of Justice, režírovaný Zackom Snyderom" (6. máj 2016
- "Suicide Squad," režírovaný Davidom Ayerom (5. august 2016
- "Wonder Woman," ktorú si zahrá Gal Gadot (23. jún 2017
- "Justice League Part One," režírovaná Zackom Snyderom (12. november 2017
- "The Flash," s Ezra Millerom v hlavnej úlohe (23. marec 2018
- "Aquaman," s Jasonom Momoom v hlavnej úlohe (27. júl 2018
- "Shazam" Dwayne Johnson ako Black Adam (2019
- "Justice League Part Two," režírovať bude opäť Zack Snyder (5. apríl 2019
- "Cyborg," ktorého si zahrá Ray Fisher (3. apríl 2020
- "Green Lantern", reštart (19. jún 2020).

Warner ohlásil spin-off trilógiu Harryho Pottera a taktiež komiksové filmy so Supermanom a Batmanom

 Zľava doprava: Jason Momoa, Ray Fisher a Ezra Miller

Domov
Zdieľať
Diskusia