Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. októbra 2014, 16:41
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Svet Marvelu #11: Predstavujeme Civil War, nových hrdinov a krvavé spory medzi Avengermi

FILMY A SERIÁLY AVENGERS IRON MAN MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Civil War je už na dohľad! Aspoň tak hlásajú nové správy z prostredia Marvelu. Spoločne sa pozrieme na nových hrdinov, krvavé spory medzi Iron Manom a Capom a taktiež možný obsah Avengers 3 a 4.

Na články zo Sveta Marvelu treba vždy veľa času a snahy. S ich pribúdajúcim množstvom sa priamo-úmerne zmenšuje aj množstvo materiálu a je teda logické, že sa toho tvorí menej. Nepomáha ani fakt, že sa snažím zamerať hlavne na MCU, teda Marvel Cinematic Universe, teda svet filmový. Ak by sme sa rozprávali do hĺbky o komiksoch, ako o filmoch, mohli by ste čítať desiatky takýchto článkov, ktoré by drvivú väčšinu z vás začali možno aj nudiť. Sú to ale herci a ich výkony, ktorým vdychujú hrdinom život, ktorí nás tak uchvátili a vďaka ktorým sme takí nedočkaví, čo sa týka noviniek. Jedna taká prišla nedávno a to v súvislosti s pripravovaným filmom Captain America 3. V tretej časti sa s najväčšou pravdepodobnosťou Iron Man nielen že objaví, ale bude mať dôležitú úlohu v budovaní ďalších udalostí.

Ako iste viete, vzťahy medzi Capom a Starkom od začiatku neboli práve najideálnejšie a sú témy, v ktorých sa ich názory dosť výrazne líšia. Komiksoví čitatelia vedia, že v jednom prípade tieto nezhody a hádky vyústili až do vzájomných bitiek, fyzických stretov a dokonca vojnu. Áno, hovorím o Civil War, jednej z najdôležitejších a najlepších sérii od Marvelu. Začiatkom týždňa bolo potvrdené, že na pulty obchodov dorazí nové spracovanie komiksu z roku 2006. Stále ale nevieme, či pôjde o pokračovanie, remake alebo iba inak prerozprávaný príbeh. Pýtate sa, prečo je Civil War tak ospevovanou témou, tak veľmi riešenou v rôznych diskusiách? Budem sa snažiť vyhýbať spoilerom, avšak vedzte, že keď sa rozpráva o budúcnosti Marvelu, spoilerom sa vyhnúť úplne nedá nikdy.

Svet Marvelu #11: Predstavujeme Civil War, nových hrdinov a krvavé spory medzi Avengermi

Hlavným oporným bodom je téma registrácie všetkých superhrdinov, čo sa rovná odhaleniu ich identity. Viete si všetci asi predstaviť, aké problémy by pre mnohých hrdinov odhalením ich identity nastali a preto s tým viacerí nesúhlasia. Prečo to ale vláda požaduje? Situácia okolo superhrdinov a antagonistov sa výrazne priostrila. Isté udalosti mali za následok, že vláda a vlastne aj SHIELD si dali za cieľ registrovanie všetkých „nadľudí“. Ich identita by bola známa a stali by sa zamestnancami vlády, pre ktorú by vykonávali rôzne „čierne“ práce. O tom, o aké závažné a nebezpečné rozhodnutia sa jedná, sa rozprávať nemusíme. Je jasné, že sa proti sebe postavia dva protipóly.

V tomto prípade sa jedná o hlavnú postavu, ktorá bojuje pre registráciu, Iron Man aka Tony Stark, pričom na druhej strane sa stretávame s odporom Captaina Americy, Steva Rogersa. V komikse vystupuje neuveriteľné množstvo postáv, od X-Men, Avengerov, cez členov Fantastic Four, ale aj záporákov a antihrdinov. 3 základné postavy sú ale Cap, Stark a mladý Peter Parker aka Spider-Man. Ak ste sa zamysleli, ktorí z hrdinov by mal najväčšie problémy s odhalením svojej identity, pravdepodobne by vás ako prvý napadol práve pavúčí muž. V príbehu kolíše medzi oboma bojujúcimi stranami a jeho rozhodnutie má fatálny a hlavne nesmierne dôležitý dopad na ďalší vývoj udalostí. Dosť ale o príbehu, komiks vám odporúčam prečítať.

Svet Marvelu #11: Predstavujeme Civil War, nových hrdinov a krvavé spory medzi Avengermi

Čo to ale znamená pre filmový svet? Čakajú nás druhí Avengeri, rozvinutie vesmírneho sveta s Guardians of the Galaxy, úvod do magickej časti v podaní Doctora Strangea, ale aj uzavretie príbehov Capa, Thora, Starka a ďalších. Standalone snímky sa budú už čoskoro kopiť a počet hrdinov, ktorých Marvel na striebornom plátne predstavil, sa bude čoraz zvyšovať. Doteraz majú napríklad zostavu v podobe: Iron Man, Hulk, Captain America, Thor a Asgard, Black Widow, Hawkeye, Nick Fury, Falcon, Winter Soldier, Iron Machine, Ant-Man (obaja, plus možná Wasp), Doctor Strange, Black Panther (?), Inhumans (?), Vision, Scarlet Witch, Agenti SHIELDU, Maria Hill, Guardians of the Galaxy a mnohí ďalší sa ešte pridajú. Je otázne, koľko hrdinov nám bude predstavených, kým započne 4. fáza MCU a Civil War celkovo. Marvel má plány na viac než 7 rokov dopredu a je jasné, že všetky nám len tak hneď neodhalí.

Postáv má Marvel dosť, avšak, stačí to na Civil War? Chýba im jedna z hlavných postáv - Spider-Man, ďalej Hank Pym ako Ant-Man (mravenčí muž v pripravovanom Ant-Manovi bude Scott Lang, mladšia verzia Ant-Mana), Richard Reeds (naťahovací muž z Fantastic Four - filmové práva vlastní FOX) a taktiež kopa X-Men (tiež FOX). Tieto prípady by sa ešte nejako zamaskovať dali, ale absencia Spider-Mana by bola totálne nepredstaviteľná. Dlhšiu dobu ale vieme, že Kevin Feige (riaditeľ Marvelu) a spol. sa nebránia zmeniť príbeh komiksov tak, aby im vo filmoch sedel.

Sú tu ale dve veľké ale. Prvým z nich sú zvesti, podľa ktorých SONY s pavúčím mužom vôbec nie je spokojné a údajne je ochotné prepožičať Parkera k Avengerom, za istú čiastku. Pomohlo by to Sony, ktoré odkladá ďalšie snímky z tohto univerza, ale ich aj ruší (Venom pravdepodobne ľahol popolom, we are sorry). Marvel zase Spideyho potrebuje ako soľ. V tomto prípade je možný aj ďalší remake a taktiež preobsadzovanie, čomu sa vôbec nebránim. Druhým ale je fakt, že Captain America bojoval proti registrovaniu superhrdinov z dôvodu, že by odkryli svoje identity. V doterajších filmoch z MCU však nie je Cap žiadny maskovaný hrdina, ktorého identita by nebola známa. Za koho skrytú identitu by teda Cap bojoval? Pravdepodobne bude ale hlavná motivácia tkvieť v niečom úplne inom.

 

Svet Marvelu #11: Predstavujeme Civil War, nových hrdinov a krvavé spory medzi Avengermi

Čo ale Civil War môže spôsobiť vo filmovom svete? Ak sa pamätáte na jeden diel Čriepkov z Marvelu, viete, že Captain America: The Winter Soldier bol neoficiálne označený aj ako Avengers 1.5. Kto snímku videl, nepotrebuje vysvetlenie, kto potrebuje, nech si ju pozrie. Tretí film o Steveovi Rogersovi bude mať podobnú náplň. Bratia Russovci (režiséri dvojky) sa vyjadrili, že sa dočkáme nečakaného zvratu, ďalších politických problémov, nových postáv, ale hlavne vážnych dôsledkov vyplývajúcich z akcií hrdinov. Čaká nás teda Avengers 2.5.

Nasleduje spoilerový úsek, takže ak sa chcete nechať prekvapiť, ďalej nečítajte. Je celkom možné (ako tvrdia zdroje), že na konci Age of Ultron Tony Stark opustí Avengerov. Bude mať veľké výčitky svedomia za to, že jeho program Ultron sa obrátil hore nohami a spôsobil toľko škody (pravdepodobne aj tisícky strát na životoch). Vodcom nového tímu sa tak stane Cap a mal by veliť: Falconovi, War Machine, Black Widow, Scarlet Witch, Quicksilverovi a Visionovi. Dočkali by sme sa teda kompletne nového zloženia. V Capovi by následne Iron Man hral dôležitú úlohu, možno si vstúpi do svedomia a po dôsledkoch, ktoré spôsobili jeho činy, sa pridá k vláde a začne podporovať program pre registráciu superhrdinov. Nakoniec, všetkým nám je jasné, že Age of Ultron bude mať veľký dopad na život všetkých ľudí v USA, ako aj na svete. Je jasné, že vláda ich bude chcieť mať pod kontrolou. Tu príde vlna nevôle. Na konci filmu sa vraj z MCU má stať temné a depresívne miesto, kedy sú superhrdinovia rozhádaní a nesformovaní. To vyústi buď priamo do Civil War, alebo do príchodu Thanosa, ktorý využije zlú situáciu na Zemi.

Svet Marvelu #11: Predstavujeme Civil War, nových hrdinov a krvavé spory medzi Avengermi

Je otázne, nakoľko sú tieto správy pravdivé a čo vlastne Marvel plánuje. Do Avengers 3 nás čaká ešte kopec filmov s mnohými doteraz neohlásenými a nepotvrdenými novými postavami. Isté je, že to bude veľkolepé. Mnohých z vás potešia aj správy, že kormidlo po Jossovi Whedonovi (kreatívny poradca všetkých Marvel filmov, stará sa o ich prepojitosť a režisér prvých a druhých Avengers) preberú práve bratia Joe a Anthony Russo. Aspoň tak si to praje Kevin Feige. Mali by nakrútiť (okrem tretieho Captaina Americu) aj Avengers 3, poprípade aj 4. časť.

Pikoška na záver: Robert Downey Jr. by mal natáčať s Chrisom Evansom viac ako mesiac. Za účasť v Capovi 3 by mal dostať 40 miliónov dolárov (!) plus bonusy z tržieb. Už čoskoro sa dozvieme podtitul filmu, avšak často sa skloňujú názvy Civil War a Fallen Son (tu už čitatelia komiksov vedia, čo bude nasledovať).


Stay tuned & stay fresh! Ak chcete byť pravidelne informovaní (nielen) o svete Marvelu, zamierte na náš Filmkult.

Svet Marvelu #11: Predstavujeme Civil War, nových hrdinov a krvavé spory medzi Avengermi

Anketa:
Prajete si vidieť skôr spracovanie Civil War alebo veľkú vojnu Avengerov a Guardians of the Galaxy proti Thanosovi?
Civil War
Vojna s Thanosom
Civil War
55 %
660 Hlasov
Vojna s Thanosom
45 %
548 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia