Prečítaj si, ktoré jedlá chutia turistom na svahoch na Slovensku, v Taliansku, v Nemecku, vo Francúzsku či vo Švajčiarsku.
Aktuálne je sezóna lyžovačiek a mnohí z nás pravidelne navštevujú lyžiarske strediská. Súčasťou dobrej lyžovačky je aj kvalitné jedlo, ktoré si môžeš vychutnať priamo na svahu.
Portál Taste Atlas Slovensko zaradil medzi európske krajiny ako Rakúsko, Francúzsko či Švajčiarsko, kde je silná lyžiarska tradícia. Naše svahy totiž navštevujú lyžiari nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Pozri si, ktoré jedlá zo slovenskej kuchyne odporúčajú.
Slovensko
1. Pirohy
Najvyššie hodnotenie získali pirohy. Sú vyrobené z jednoduchého cesta, ktoré sa skladá z múky, vody a prípadne z vajíčka. Plnené môžu byť slanou i sladkou plnkou, a tak si väčšinou každý nájde ideálnu príchuť.

2. Bryndzové halušky
Na druhom mieste skončili najikonickejšie slovenské jedlo. Poctivé bryndzové halušky sa skladajú z halušiek zo zemiakového cesta a poriadnej dávky bryndze. Na vrchu sa posýpajú slaninou. V mnohých reštauráciách začali poslednú dobu ponúkať aj vegetariánsku verziu a slaninu zvyčajne nahrádzajú oštiepkom.

3. Kapustnica
S rovnakým hodnotením ako majú halušky skončila kapustnica. Získala 4,5 hviezdičky z piatich. Táto sýta polievka sa skladá z kapusty, údeného mäsa, klobásky a hríbov. Podáva sa často na Vianoce či na Silvestra a v zimných mesiacoch perfektne zahreje.
