V rebríčku dominovalo Belgicko.
Portál Tasteatlas.com zostavil rebríček najlepších pív vyrábaných v Európe. V prvej päťke jasne dominujú belgické pivá, ale sú tu aj zástupcovia z Českej republiky a Nemecka.
5. Weissbier
Piate miesto patrí klasickému bavorskému pivu Weissbier, ktoré sa vyznačuje penovým a zakaleným vzhľadom, čo je dôsledok vysokého podielu pšenice a malého množstva jačmenného sladu použitého pri jeho výrobe.
Nemecké pivo Weissbier sa musí vyrábať z najmenej 50 % pšeničného sladu, ale väčšina výrobcov používa viac ako minimálne množstvo. Tieto pivá sa kvasia kvasinkovými kmeňmi, ktoré dodávajú typické klinčekové, banánové, dymové a niekedy aj bublinkové arómy.
4. Dubbel
Belgický mok je zastúpený na štvrtom mieste, konkrétne svojím typom nazývaným dubbel. Jeho moderná verzia sa často spája so sládkom Henrikom Verlindenom, ktorý vytvoril prototyp v pivovare Westmalle v roku 1926. Táto verzia dostala názov Dubbel Bruin a čoskoro po jej vynájdení tento štýl kopírovali mnohé belgické pivovary.
Dubbel sa od ostatných belgických pív líši svojou špecifickou chuťou, ktorú spôsobuje cukor. Pivá majú zvyčajne jantárovú až medenú farbu a ich vôňa a chuť zvyčajne pripomínajú karamel, hrozienka, slad a tmavé ovocie.