Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 24. októbra 2024 o 10:01
Čas čítania 0:40
Radka Klučárová SITA

Nebezpečná baktéria v americkom McDonalde: Obľúbený fastfood nechal desiatky ľudí nákazených, jeden pacient umrel

ZAUJÍMAVOSTI MCDONALD’S USA
Uložiť Uložené

Slovenskí zákazníci nie sú v ohrození.

Americký McDonald’s čelí veľkému škandálu. Nákaza spôsobená baktériou E.Coli si v USA vyžiadala prvú obeť a desiatky nakazených. Podľa dostupných informácií si ľudia nákazu odniesli z konzumácie hamburgerov Quarter Pounders.

Úrad pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) v USA vydal varovanie pre verejnosť. Odborníci upozornili na konzumáciu spomínaného hamburgeru, ktorú priznali viacerí nakazení konzumenti. Všetci potvrdili, že sa pred ochorením stravovali v McDonald’s.

Infekcia baktériou E.Coli sa preukázala u 49 pacientov v 10 štátoch USA, pričom desať z nich museli ošetriť v nemocnici. Najviac postihnutým štátom s 26 nakazenými je štát Colorado.

Pravdepodobným zdrojom kontaminácie je podľa CDC nakrájaná cibuľa alebo hovädzie karbonátky v Quarter Pounder. McDonald’s obe ingrediencie v reštauráciách v postihnutých štátoch stiahol z predaja.

Slovenskí zákazníci nie sú v ohrození. „Chceli by sme ubezpečiť verejnosť a najmä našich zákazníkov, že táto situácia nemá žiadny vplyv na prevádzky McDonald’s na Slovensku. Ani jeden z dotknutých produktov či ingrediencií sa v našich slovenských reštauráciách nevyskytuje,“ uviedla predstaviteľka spoločnosti McDonald’s na Slovensku a v Českej republike Lucia Poláčeková.

McDonald's
Zdroj: McDonald's Slovensko
Domov
Zdieľať
Diskusia