Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
dnes 15. októbra 2024 o 11:32
Čas čítania 0:43
Karolína Uličná

Oceňovaný šéfkuchár otvára v centre Bratislavy novú ázijskú reštauráciu. Na Dunajskej pribudne podnik Moozi

GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Oficiálny dátum otvorenia zatiaľ nie je známy.

Bratislavské gastro sa rozrastá o novú kreatívnu ázijskú kuchyňu. Nová „cuisine“ s názvom Moozi vzniká na Dunajskej 7 pod vedením šéfkuchára Michala Konrada, ktorý stojí aj za prevádzkou Bao Brothers a deväť rokov bol šéfkuchárom poprednej reštaurácie Fou Zoo v Bratislave.

Podnik zatiaľ pre verejnosť nič neprezradil. V sobotu však zorganizovali „private otváračku“. „Cez víkend sme pozvali našich priateľov a partnerov, aby sme otestovali našu novú kuchyňu,“ napísali na oficiálnom Instagramovom profile.

„Štartérom“ bolo prekvapenie šéfkuchára v podobe amuse-bouche (pozn.red. predjedlo, ktoré pripravuje každý kuchár podľa seba). Ďalším pokrmom bol morský vlk s avokádom, lieskovcami a jalapeňo. Podávali sa aj tigrie krevety s kokosovou laksou, mango a prílohou boli bao buns. Ďalším jedlom bola kačica s cviklou, citrusovým ovocím kumquat a foie gras. Posledným pripraveným jedlom bol hovädzí steak so shiitake hubami a kapary z medvedieho cesnaku.

Menu v pripravovanom podniku Moozi.
Menu v pripravovanom podniku Moozi. Zdroj: Michal Konrad

Všetky jedlá boli sprevádzané fresh miešanými drinkami a luxusnými Nikka whisky. Sladkou bodkou na záver bol populárny dezert v podobe čokoládovej guľky, v ktorej bola zmrzlina z andalimanového korenia so zaudeným karamelom.

Domov
Zdieľať
Diskusia