Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
dnes 7. októbra 2024 o 19:26
Čas čítania 0:32
Nina Miščíová

Švajčiarsko hlási prvý problém so samovražednou kapsulou. Po úmrtí ženy sa rozhodli kapsulu dočasne zrušiť

ZAUJÍMAVOSTI SAMOVRAŽDA
Uložiť Uložené

Ako prvá využila samovražednú kapsulu 64-ročná Američanka.

Švajčiarska samovražedná kapsula známa aj ako „Sarco“ dostala dočasnú stopku, informuje portál newsweek.com. Správcovia kapsuly v nedeľu oznámili, že pozastavili proces podávania žiadostí o jej použitie a dočasne zastavili jej prevádzku. Dôvodom je trestné vyšetrovanie v súvislosti s úmrtím 64-ročnej ženy.

Polícia zadržala niekoľko ôsob a prokuratúra začala vyšetrovať prípad podozrenia z podnecovania a spoluúčasti na samovražde, informuje TASR podľa agentúry AP. 64-ročná žena pôvodom z USA sa stala prvou osobou, ktorá „Sarco“ využila.

„Holandský denník Volkskrant v utorok informoval, že medzi zadržanými je aj jeden z fotografov, ktorý chcel odfotiť používanie kapsule,“ píše TASR. Osoba v kapsuli „Sarco“ stlačí gombík a dovnútra sa automaticky vstrekne plynný dusík. Osoba následne zaspí a zomrie udusením.

Asistovaná samovražda je vo Švajčiarsku legálnym riešením, no prvé použitie kapsule „Sarco“ vyvolalo intenzívnu kontrolu zo strany zákonodarcov. Prípad je momentálne v procese vyšetrovania.

samovražedná kapsula
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia