Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
včera 3. októbra 2024 o 20:15
Čas čítania 0:58
Anna-Marie Hanzlíková

MrBeast čelí žalobe. Počas natáčania reality šou boli súťažiace sexuálne obťažované a nedostávali jedlo

MrBeast čelí žalobe. Počas natáčania reality šou boli súťažiace sexuálne obťažované a nedostávali jedlo
OSOBNOSTI REALITY ŠOU SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE SPRÁVY ZO SVETA YOUTUBE
Uložiť Uložené

Žalobu podalo päť žien, ktoré sa pod jeho vedením zúčastnili na nakrúcaní reality šou.

Jimmy Donaldson, na internete známy ako MrBeast, má titul najsledovanejšieho YouTubera na svete, ale aj titul multimilionára. Teraz však čelí 54-stranovej žalobe.

Ako informovala BBC, žalobu podalo päť žien, ktoré sa pod Jimmyho vedením zúčastnili na natáčaní reality šou. V šou súťažilo tisíc účastníkov o výhru päť miliónov dolárov (viac ako 4,5 milióna eur).

Táto súťaž pod záštitou Prime Video však mala od zábavy ďaleko. V žalobe sa uvádza, že mali „trpieť najmä a kolektívne v prostredí, ktoré systematicky podporovalo kultúru mizogýnie a sexizmu“.

Súťažiace boli údajne neustále sledované a monitorované tvorivým tímom, a to aj počas spánku. Malo im byť odopreté súkromie a, samozrejme, prístup do vonkajšieho sveta. Okrem iného boli súťažiaci aj podvyživení, jedlo dostávali totiž len sporadicky.

Skutočnosti okolo tejto kauzy potvrdil aj denník The New York Times, ktorý urobil rozhovory s desiatkami súťažiacich zo šou. Údajne došlo dokonca k niekoľkým hospitalizáciám. Jeden zo súťažiacich povedal, že bol bez jedla až 20 hodín a nedostal včas lieky a pomoc.

Odporúčané
VYSVETĽUJEME: Na TikToku sa šíria konšpirácie, že Diddy, Beyoncé a Jay-Z ovládali hudobný priemysel. Čo mali títo ľudia spoločné? VYSVETĽUJEME: Na TikToku sa šíria konšpirácie, že Diddy, Beyoncé a Jay-Z ovládali hudobný priemysel. Čo mali títo ľudia spoločné? 3. októbra 2024 o 9:30

To však nie je všetko. Prostredie malo byť nepríjemné a nepriateľské najmä pre účastníčky. Tie museli čeliť sexuálnemu obťažovaniu a agresívnemu správaniu produkcie. Všetko sa malo diať podľa pokynov z vedenia.

Pre MrBeasta to nie je prvý prípad, kedy je z niečoho obvinený. Predtým už čelil kritike za svoje filantropické aktivity v Afrike, kde využíval ľudí so zdravotným postihnutím, aby získal viac divákov a odoberateľov. Jeho 26-ročná kolegyňa Ava Kris Tyson zasa údajne obťažovala maloleté dievča. MrBeast s ňou potom ukončil spoluprácu.

Domov
Zdieľať
Diskusia