Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
dnes 24. septembra 2024 o 9:59
Čas čítania 0:46
Karolína Uličná

Falošný Brad Pitt okradol ženy cez Whatsapp o 325-tisíc eur. Uverili mu, že majú citový vzťah

ZAUJÍMAVOSTI BRAD PITT PENIAZE PODVOD
Uložiť Uložené

Španielska polícia zatkla viacerých podvodníkov, ktorí sa vydávali za Brada Pitta a okrádali ženy o tisícky eur.

Španielska polícia v pondelok uviedla, že zadržala päť ľudí obvinených z podvodu, pretože dve ženy obrali o 325 000 eur. Na internete sa totiž vydávali za amerického herca Brada Pitta. Informuje o tom TASR podľa správy agentúry AFP.


Podozriví sa so ženami skontaktovali na fanúšikovskej stránke oscarového herca a presvedčili ich, že „majú citový vzťah“, priblížila vo vyhlásení španielska Civilná garda. Podvodníci následne ženám navrhli, aby investovali peniaze do rôznych projektov, ktoré neexistovali.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nathan Meads (@bradpittlookalike_)

Ženu z Andalúzie okradli o 175 000 eur, ďalšia z Baskicka prišla o 150-tisíc eur. „Kyberzločinci preskúmali sociálne siete obetí a vytvorili ich psychologický profil. Zistili, že obe ženy sú zraniteľné osoby, ktorým chýba náklonnosť a majú depresiu,“ uviedla polícia. Na konverzáciu so ženami používali aplikáciu WhatsApp. Obete uverili, že si píšu s Bradom Pittom, ktorý im „sľúbil romantický vzťah a spoločnú budúcnosť“, dodala.

Odporúčané
Z upratovačky milionárka: Podnikateľka celý majetok zanechala svojej chyžnej. Pracovala pre ňu 17 rokov Z upratovačky milionárka: Podnikateľka celý majetok zanechala svojej chyžnej. Pracovala pre ňu 17 rokov 31. júla 2024 o 12:30

Policajti zadržali päť osôb vrátane pravdepodobného lídra skupiny v Andalúzii. V rámci zásahu prehľadali päť domov a zhabali niekoľko mobilov, platobných kariet, dva počítače a denník, v ktorom boli zapísané frázy na oklamanie žien. Polícii sa podarilo získať späť 85 000 eur, ktoré boli od žien vylákané.

Domov
Zdieľať
Diskusia