Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti H&M.
17. septembra 2024 o 16:00
Čas čítania 2:17
Sponzorovaný obsah

Andrej začínal ako predajný poradca v H&M, dnes kontroluje slovenský trh: Dôležité je odhodlanie, work-life balance je nevyhnutný

Andrej začínal ako predajný poradca v H&M, dnes kontroluje slovenský trh: Dôležité je odhodlanie, work-life balance je nevyhnutný
Zdroj: Marianna Tomanová a H&M
MÓDA H&M PRÁCA SLOVÁCI ÚSPEŠNÍ SLOVÁCI
Uložiť Uložené

31-ročný Andrej pracuje v H&M už jedenásť rokov, počas ktorých sa vypracoval na jednu z najvyšších pozícií v rámci krajiny.

Mnohí mladí ľudia hľadajú prácu, ktorá im poskytne nielen finančné zabezpečenie, ale aj možnosti osobného a profesionálneho rozvoja, flexibilitu, rozmanitosť a príležitosti na sebarealizáciu. Úspech nie je len o postavení spoločnosti na trhu, ale aj o ľuďoch, ktorí ju tvoria. Spoločnosť H&M je globálna módna spoločnosť, ktorá dáva príležitosť každému, kto má chuť učiť sa nové veci.

Túto príležitosť využil aj Andrej, ktorý mal v čase nástupu len 20 rokov. „Moja kariéra v H&M začala pred 11 rokmi na pozícii predajného poradcu. K uchádzaniu sa o prácu ma motivovalo to, ako sa spoločnosť prezentovala, ako ju vnímali zákazníci a ľudia, ktorí H&M poznajú,“ priblížil Andrej, ktorého vždy bavila aj móda, ktorú H&M ponúkalo, pretože kombinovala štýl s dostupnosťou.

„Cítil som, že to bude dynamické prostredie, kde sa môžem rozvíjať a pracovať s tímom, ktorý zdieľa podobné hodnoty. Odvtedy som mal možnosť prejsť rôznymi pozíciami v rámci predajní a rásť spolu so spoločnosťou, pričom práca s ľuďmi a zameranie na zákazníka sú stále mojou prioritou.“

 H&M
Zdroj: Marianna Tomanová a H&M

Rozhodnutie rozvíjať sa prišlo už po prvom roku, keď Andreja manažér odporučil do interného Talent Programu. „Okrem podpory manažéra som mal samozrejme aj vnútornú motiváciu a snahu dosiahnuť viac. Chcel som prijať väčšiu zodpovednosť a ovplyvňovať tím, aj zákaznícku skúsenosť, čo ma poháňalo k ďalšiemu rozvoju,“ dodal Andrej, ktorý dnes pôsobí ako Area Controller pre Slovensko.

zisti viac o kariére v H&M

Za prácou sa presťahoval do Lotyšska

H&M dnes pôsobí v 75 krajinách, preto je na každom zamestnancovi, kam až chce kariérne rásť a ako využije možnosti, ktoré spoločnosť ponúka. Každý zamestnanec má možnosť napredovať, ak preukáže odhodlanie a motiváciu. Andrej túto príležitosť využil a presťahoval sa za prácou do Lotyšska, kde sa jeho kariéra Area Controllera začala.

Marianna Tomanová a H&M
Zdroj: Marianna Tomanová a H&M

Presťahovanie do Lotyšska bolo pre mňa veľkým krokom v mojej kariére aj osobnom živote. Pracovať v novom kultúrnom a obchodnom prostredí mi umožnilo rozšíriť si obzory a naučiť sa, ako sa môžu rôzne trhy líšiť, ale zároveň aj ako môže byť prístup k zákazníkom podobný na globálnej úrovni,“ priblížil svoju zahraničnú skúsenosť Andrej.

Dodal, že vďaka roku strávenému v zahraničí mal príležitosť hlbšie spoznať inú krajinu, jej kultúru a v neposlednom rade ľudí. Práve diverzita a inklúzia sú dôležitými hodnotami ukotvenými vo firemnej kultúre H&M.

Marianna Tomanová a H&M
Zdroj: Marianna Tomanová a H&M

 „Tento zážitok mi pomohol získať mnoho cenných skúseností, ktoré mi umožňujú vnímať prácu a samotný život aj z iného uhla pohľadu. Je veľkým rozdielom, keď strávite v inej krajine týždeň na dovolenke, a keď niekde strávite rok svojho života.“

H&M sa snaží byť lídrom nielen v móde, ale aj v prístupe k zamestnancom, preto vytvára pracovné prostredie, ktoré podporuje rovnováhu medzi prácou a súkromným životom napríklad aj tým, že svojim zamestnancom poskytuje 4 dni Relaxing Days nad rámec ich zákonnej dovolenky.

Dnes je work-life balance neoddeliteľnou súčasťou pracovného života a kariérny rast v spoločnosti nemusí znamenať obetovanie toho osobného. Snaha o flexibilitu a rovnováhu je témou, ktorú rieši každá nadnárodná spoločnosť.

hm
Zdroj: Marianna Tomanová a H&M

„Pre mňa je work-life balance kľúčom k udržaniu efektívneho a naplňujúceho profesionálneho aj osobného života. Každá práca a pozícia občas prináša náročnejšie obdobia, no verím, že jasná komunikácia a správne stanovenie si priorít a očakávaní sú v takom prípade nevyhnutné. Týmto prístupom sa môžem sústrediť na úlohy s najväčším dopadom pre pozitívne ovplyvnenie biznisu, čím dokážem naplniť očakávania od svojho nadriadeného a zároveň si zachovávam aj čas a priestor pre svoj osobný život,“ vysvetlil Andrej.

Ak ťa Andrejov príbeh inšpiroval a chceš sa dozvedieť viac o kariérnych možnostiach v H&M, klikni na túto stránku.

zisti viac
Domov
Zdieľať
Diskusia