Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2024 o 17:59
Čas čítania 0:43
Anna-Marie Hanzlíková

Zomrel najväčší pes na svete, ktorý sa len nedávno zapísal do Guinessovej knihy rekordov. Doga menom Kevin sa dožila 3 rokov

Zomrel najväčší pes na svete, ktorý sa len nedávno zapísal do Guinessovej knihy rekordov. Doga menom Kevin sa dožila 3 rokov
ZAUJÍMAVOSTI DOMÁCE ZVIERATÁ PES SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Držiteľ Guinnessovho rekordu, ktorý dostal meno po hlavnej postave filmu Sám doma, nečakane podľahol chorobe.

Kevina uznala Guinnessova kniha rekordov za najvyššiu nemeckú dogu na svete až v marci tohto roku. „Bol to najväčší obor,“ uviedli zdrvení majitelia zosnulého psa Tracy a Roger Wolfeovci.

„Želám si, aby tieto obrovské plemená a všetky psy mohli žiť dlhšie. Nikdy nebude s nimi dosť času,“ cituje ich slová britský denník The Guardian. Kevin z Iowy v USA meral od nôh po kohútik 97 centimetrov. Priemer jeho plemena je 76 centimetrov.

Klinika, kde Kevin bol, urobila všetko, čo bolo v jej silách, aby rekordného psa zachránila. Žiaľ, nepodarilo sa to a rekordman podľahol následkom bližšie nešpecifikovanej choroby, uvádza sa na webovej stránke Guinnessovej knihy rekordov.

Tento obor sa zo všetkého najviac bál vysávačov. Kevin sa vraj veľmi rád túlil. Tracy, ktorá pracuje ako veterinárka, ho často brávala aj do práce. Vo svojom príbehu o Kevinovi opisuje, ako si často neuvedomoval, aký je vlastne veľký. „Neustále sa snažil vtesnať do malých postelí, sedieť na nás a robiť všetko, čo robia menšie psy,“ spomínala na neho.

Domov
Zdieľať
Diskusia