Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
21. júna 2024 o 12:55
Čas čítania 0:49
Karolína Uličná

Archeológovia našli na egyptskej rakve starej 3 000 rokov vyobrazenie postavy Simpsonovcov. Postava sa podobá na Marge

ZAUJÍMAVOSTI ARCHEOLÓGIA EGYPT HISTÓRIA SIMPSONOVCI
Uložiť Uložené

Kresba na rakve pripomínala Marge Simpsonovú, ktorá bola obklopená veľkňažkami, ktoré predstavovali 12 hodín dňa.

Jednou z najznámejších postáv populárnej animácie Simpsonovcov je matka Marge Simpsonová, ktorá má podľa všetkého dvojníka z čias starovekého Egypta. Archeológovia totižto našli jej podobizeň v starej egyptskej rakve. Odhaduje sa, že rakva má 3 000 rokov. 

Nájdená egyptská rakva obsahovala mumifikované pozostatky dcéry veľkňaza El Ashmuneinu. Na vnútornej strane veka našli archeológovia kresbu pripomínajúcu Marge Simpsonovú, ktorá bola obklopená veľkňažkami, ktoré predstavovali 12 hodín dňa, informuje Daily Mail.

Išlo o vyobrazenie žltej ženy v zelených šatách s extrémne vysokou modrou korunou. Práve maľby na poklopoch na rakve počas éry Novej ríše sú známe svojím zložitým dizajnom. Samotný nález už archeológovia našli pred 9 mesiacmi, vďaka sociálnym sieťam a pozorným fanúšikom, ktorí si všimli podobnosť s Marge, sa to stalo virálnym až teraz.

múmia Simpsonovci
Zdroj: Egyptian Ministry of Tourism and Antiquities

Generálny tajomník Najvyššej rady pre starožitnosti Egypta uviedol, že pri prácach boli objavené hrobky, o ktorých sa archeológovia domnievajú, že boli vytvorené pre vysokých úradníkov a kňazov. Pri múmiách sa údajne nachádzali aj rôzne amulety či vzácne ozdoby. 

Odporúčané
Strávil som desivú noc na oravskej šibenici, kde popravovali najhorších zločincov: hlboko pod zemou môžu byť ich pozostatky dodnes Strávil som desivú noc na oravskej šibenici, kde popravovali najhorších zločincov: hlboko pod zemou môžu byť ich pozostatky dodnes 26. júla 2024 o 9:30

Už roky ľudia hovoria, že seriál predpovedá budúcnosť. Teraz sa karta obrátila. Naposledy Simpsonovci predpovedali budúcnosť s Apple Vision Pro. Predtým napríklad predpovedali víťazstvo Washingtonu nad Buffalo Bills na Super Bowle či v epizóde z roku 2000, v ktorej je Donald Trump zobrazený ako prezident.

Domov
Zdieľať
Diskusia