Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
ZOZNAM: Toto je šesť filmov, ktoré sa aktuálne najviac nelegálne sťahujú

2. Oppenheimer

V dobe, keď druhá svetová vojna ešte vyzerala nerozhodne, prebiehal dramatický súboj na diaľku medzi Spojenými štátmi a Nemeckom o to, komu sa skôr podarí skonštruovať atómovú bombu a získať nad nepriateľom rozhodujúcu prevahu.

V Amerike sa tajný výskum skrýval pod označením Projekt Manhattan a jedným z jeho kľúčových aktérov bol astrofyzik Robert Oppenheimer. Pod obrovským časovým tlakom sa s tímom ďalších vedcov pokúšali zostrojiť vynález, ktorý má potenciál zničiť celý svet.

1. Duna: Časť druhá

Kultové sci-fi dielo je o mocenských bojoch vnútri galaktického impéria, ide v nich o ovládnutie planéty Arrakis, zdroja vzácneho korenia melanž, ktorá poskytuje zvláštne psychické schopnosti, ktoré umožňujú cestovanie vesmírom. Padišáh imperátor zverí správu nad Arrakisem a s ňou aj komplikovanú ťažbu neobyčajnej látky vojvodu rodu Atreida.

Odporúčané
Víťaz Let’s Dance Jakub Jablonský: Pred pár rokmi som chcel skončiť s herectvom a robiť realitného makléra (Rozhovor) Víťaz Let’s Dance Jakub Jablonský: Pred pár rokmi som chcel skončiť s herectvom a robiť realitného makléra (Rozhovor) 14. mája 2024 o 16:30

Celá anabáza je však súčasťou sprisahania, z ktorého sa podarí vyviaznuť len vojvodovmu synovi Paulovi a jeho matke, ktorí utečú do púšte. Ich jedinou nádejou sú nedôverčiví domorodí obyvatelia fremeni, ktorí sú schopní trvalo prežiť vo vyprahnutej púšti.

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia