Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2024 o 18:17
Čas čítania 1:07
Radoslava Juračková

Študent na Mlynoch dostal vyprážaný syr „bez syra“. Vysokoškoláci sa sťažujú na známu jedáleň, vraj výrazne klesla kvalita jedla

ZAUJÍMAVOSTI INTERNÁTY SLOVENSKO ŠTUDENTI VYSOKÁ ŠKOLA
Uložiť Uložené

Internátna jedáleň Eat & Meet v Mlynskej doline čelí kritike vysokoškolských študentov.

Vysokoškoláci v Mlynskej doline sa sťažujú na známu jedáleň. Porcie v kedysi obľúbenom zariadení Eat & Meet sú vraj mizivo malé a aj kvalita jedla údajne išla dole, kritizujú študenti v bratislavskej internátnej skupine, ktorá má takmer 50-tisíc členov. V apríli sme ťa navyše informovali aj o tom, že ceny v tomto zariadení vzrástli až o trojnásobok.

Vo facebookovej skupine Mladosť ~ Šturak ~ Átriaky ~ Manželáky sa v stredu objavila fotografia vyprážaného syra, ktorá má však malý háčik. Po rozkrojení jedla študent zistil, že v trojobale sa takmer vôbec nenachádza syr.

Odporúčané
Bratislavskí vysokoškoláci sa búria: Obľúbená jedáleň na Mlynoch rapídne zvýšila ceny o 3-násobok. Má na to dôvod Bratislavskí vysokoškoláci sa búria: Obľúbená jedáleň na Mlynoch rapídne zvýšila ceny o 3-násobok. Má na to dôvod 3. apríla 2024 o 17:09
Eat & Meet
Zdroj: Facebook/ Mladosť ~ Šturak ~ Átriaky ~ Manželáky (Oliver Suchý)

Člen skupiny zverejnil fotografiu s ironickým opisom: „Neskutočný vyprážaný syr v Eate! Odporúčam, dajte si.“  V komentároch začali okamžite reagovať aj ostatní študenti, ktorí hovoria o tom, že kvalita v jedálni Eat & Meet sa rapídne zhoršila.

„Stále nechápem, prečo tam chodíte. V okolí je toho veľa a niekde máš za cenu 1 jedla skoro 2 porcie,“ znie jeden z komentárov, ktorý naráža na to, že ostatné internátne jedálne ponúkajú kvalitnejšie jedlo. „Bistro Mladosť alebo Družba jedáleň je cesta,“ znie ďalší komentár. Autor sa takisto prikláňa k názoru, že v ostatných vývarovniach sa naje lepšie.

Pretrvávajúci problém jedálne

V študentskej skupine sa na účet internátnej reštaurácie členovia vyjadrujú často. Naposledy rozruch vyvolali ceny raňajok, ktoré sa rapídne zvýšili po Veľkej noci. Praženica so syrom či toasty odvtedy stoja až 4 eurá.

Ceny sa študentom zdajú vzhľadom na kvalitu a študentské príjmy prestrelené. Pre Refresher sa však vedenie jedálne vtedy jasne vyjadrilo, že zvýšenie cien vychádza z nariadenia ministerstva školstva. Podľa nových pravidiel si príspevok na stravovanie môžu uplatniť študenti len vtedy, keď je cena jedla vyššia ako 4 eurá. Na margo zvýšenia cien však avizovali kompenzáciu a sľúbili väčšie porcie či vyššiu gramáž.

Internáty v Bratislave Eat and Meet
Zdroj: Facebook/Martin Mečír
Domov
Zdieľať
Diskusia