Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2024 o 17:49
Čas čítania 0:49
Radoslava Juračková

Prvý Cybertruck od Tesly, ktorý skončil na „totálku“? Masívna oceľová konštrukcia nezvládla zrážku s Fordom

TECH AMERIKA AUTONEHODA TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV) USA
Uložiť Uložené

V prípade Cybertrucku si to odniesla pravá náprava dverí a zrejme sa poškodila aj masívna batéria.

Internetom kolujú fotky z autonehody, z ktorej Cybertruck od Tesly vyšiel výrazne poškodený. Ide pravdepodobne o prvý model tohto typu, ktorý zrážku nezvládol a pri náraze sa výrazne poškodil. Zábery z nehody sa šíria na sociálnych sieťach.

K nehode došlo v USA, fotografiu zverejnil používateľ Dave Gribble s komentárom: „Prvý na totálku? Stavím sa, že poisťovňa bude nas**tá.“ Ďalší používateľ sa v komentári podelil o fotku toho, ako dopadlo auto, ktoré sa s Teslou nabúralo – SUV značky Ford. Ide o oveľa lacnejší a menej odolný model ako Cybertruck.

Vo výsledku sú však škody porovnateľné. Portál podkapotou.zoznam.sk upozorňuje na to, že je možné, že počas nárazu bola zničená batéria. Ak sa potvrdia tieto špekulácie, poisťovňa s najväčšou pravdepodobnosťou odpíše auto ako nepojazdné. 

Zničený Cybertuck.Druhé auto z nehody.
Zobraziť galériu
(2)

Cybertruck je výnimočný svojou konštrukciou, ktorá je zložená z oceľových plátov. Táto technológia sa nazýva exoskeleton a má byť voči nárazu výrazne odolná. Fanúšikovia auta už dlhšie čakali, kedy príde ku kolízii a budú sa môcť v reálnej situácii presvedčiť o odolnosti auta.

Odporúčané
Slovák Rudy zažil hurikán Milton: Boli sme u kamoša, ktorý má oceľové okná. Keď bolo nad nami oko, išli sme von (Rozhovor) Slovák Rudy zažil hurikán Milton: Boli sme u kamoša, ktorý má oceľové okná. Keď bolo nad nami oko, išli sme von (Rozhovor) 14. októbra 2024 o 12:30

Pri tejto konkrétnej nehode údajne majiteľ Tesly vyviazol len s menšími zraneniami, pričom zdravotný stav majiteľa druhého vozidla nie je známy. Na novinke od Tesly jazdia viacerí vplyvní ľudia, medzi majiteľmi je aj množstvo celebrít, ako napríklad Kim Kardashian, Justin Bieber, Katy Perry či Jay-Z.

Domov
Zdieľať
Diskusia