Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
22. apríla 2024, 18:38
Čas čítania 1:45
Radka Klučárová

Toto sú najhoršie slovenské romantické filmy všetkých čias. Hrá v nich Koleník, Pauhofová aj Plačková

FILMY A SERIÁLY ČESKO-SLOVENSKÉ FILMY REBRÍČKY SLOVENSKÝCH FILMOV ROMANTICKÉ FILMY SLOVENSKÉ FILMY SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Niektorým filmom nepomohlo ani hviezdne obsadenie a s mizerným hodnotením skončili na chvoste rebríčka.

Diváci na webe Česko-slovenskej filmovej databázy (ČSFD) hodnotia slovenské aj zahraničné filmové aj televízne počiny. Mnohé z nich si vyslúžili viac kritiky ako pochvaly. V minulosti sme ti ukázali viacero rebríčkov slovenskej tvorby, ktorá medzi verejnosťou zarezonovala najviac, medzi nimi najhoršie slovenské filmy, seriály, reality šou či komédie.

Dnes sa pozrieme na to najhoršie z pohľadu divákov spomedzi romantických filmov domácej tvorby. Tie aj napriek tomu, že plnia kinosály a často sa vysielajú na obrazovkách televízií, od kritikov schytávajú najviac. Tisíce recenzií hovoria jasne.

5. miesto: Ani vo sne!

Hodnotenie divákov: 36,5 %

Medzi najhoršie romantické filmy sa zaradil film zo športového prostredia Ani vo sne! „Laura je šikovné, svižné a tvrdohlavé dievča. Túži sa dostať do partie parkouristov a spolu s nimi zdolávať prekážky, ktoré jej poskytuje mestské prostredie. Pri tom ju zaskočí láska, ktorú pocíti k Lukymu (Toman Rychtera), a začne žiť dvojitý život: vo fantazijnom svete komických a romantických vízií jej Luky patrí, v realite sa všaj jej snaha zblížiť sa s ním skončí neúspešne,“ približujú dej tvorcovia.

4. miesto: Šťastný nový rok 2: Dobro došli

Hodnotenie divákov: 35 %

Slávne mená, krásne scenérie a ani chytľavá hudba romantickej komédii Šťastný nový rok nepriniesla očakávaný úspech medzi kritikmi. Napriek tomu, že podľa nás ide o príjemnú oddychovku, diváci ju v porovnaní s prvým dielom ocenili výrazne slabšie. Dvojke udelili iba 35 %. Pozornosť verejnosti si však rozhodne získala, recenziu jej totiž zanechalo viac ako 2 300 divákov.

3. miesto: Backstage

Hodnotenie divákov: 33,7 %

Tretie miesto zospodu obsadil tanečný film Backstage, v ktorom si v hlavnej úlohe zahrala vtedy vychádzajúca hviezda Mary Bartalos a tanečník Tony Porucha. „Aby si splnili svoj sen o úspechu a bohatstve, musia čeliť rôznym tvrdým prekážkam, kde sú ich vzájomné vzťahy a charaktery podrobené veľmi tvrdej skúške,“ píše distribútor o veľkých ambíciách mladých tanečníkov. Napriek očakávaniam film dieru do sveta neurobil.

2. miesto: Zostane to medzi nami

Hodnotenie divákov: 25,5 %

Na druhom mieste sa umiestnil film Zostane to medzi nami z roku 2004. Od divákov získal slabé hodnotenie 25,5 %, a to aj napriek tomu, že si v ňom zahrali veľké herecké mená, ako sú Anna Šišková, Božidara Turzonovová, Radoslav Brzobohatý, Ľubomír Paulovič, Miroslav Noga, Szidi Tobias, Zuzana Fialová, Michal Gučík, František Kovár, Marek Vašut, Matej Landl a mnohí ďalší.

Zostane to medzi nami
Zdroj: Bontonfilm

1. miesto: Tak fajn

Hodnotenie divákov: 20,5 %

Druhé najhoršie miesto obsadila komédia Tak fajn z roku 2012, v ktorej si zahrali otec a syn Labudovci, Tomáš Palonder, Barbora Žilecká a dokonca aj Zuzana Plačková. Dej sa odohráva v prímorskom Chorvátsku a divákom chce navodiť pohodovú letnú náladu. Nevyšlo. Získal hodnotenie iba 20,6 %. Úspešnejší ako film bol nakoniec jeho soundtrack, konkrétne skladba Premýšľam nad tebou od Petra Cmoríka.

Domov
Zdieľať
Diskusia