Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
Študuješ a nemáš na letnú dovolenku? Tu je rebríček tipov na low budget výlety

2. Lisabon, Portugalsko

Lisabon je hlavné mesto Portugalska, ktoré sa vyznačuje pestrou architektúrou či úzkymi uličkami s prechádzajúcimi električkami. Na druhom mieste je aj vďaka dobrej úrovni bezpečnosti. Lisabon je ideálnym mestom na potulky farebnými uličkami a objavovanie historických krás mesta. Za návštevu stojí najstaršia štvrť Alfama, ktorá ponúka očarujúcu atmosféru, výhľad na mesto a malebné pouličné reštaurácie.

Lisabon je plný strešných barov, ktoré sú takisto nevyhnutnosťou pri návšteve Portugalska. Jedným z takýchto barov je We Love Park, ktorý sa nachádza na šiestom poschodí viacpodlažného parkoviska.

lisabon
Zdroj: PxHere

1. Tbilisi, Gruzínsko

Najlepšou destináciou pre študentov sa ukázalo Tbilisi, hlavné mesto Gruzínska. Priemerná cena piva sa tam pohybuje okolo 2 eur. Mesto môžeš preskúmať pešo, pretože všetky atrakcie sú blízko seba. Za návštevu stojí historické centrum mesta alebo zábavný park Mtacminda.

Odporúčané
Slovenky na Bali upozorňujú na správanie Rusov: Menu iba v azbuke a pláže, na ktoré púšťajú len ľudí s ruským pasom Slovenky na Bali upozorňujú na správanie Rusov: Menu iba v azbuke a pláže, na ktoré púšťajú len ľudí s ruským pasom 15. mája 2024, 9:30

Tbilisi je známe aj svojím bujarým nočným životom, takže návšteva štvrte Sololaki je nevyhnutná. Nachádza sa tu množstvo barov, klubov a kaviarní vo vintage štýle. Cez deň ťa môže zaujať bývalá továrenská štvrť, ktorá je spoločenským a kultúrnym centrom. Nájdeš tu mnoho barov, kaviarní, obchodov či umelecké priestory.

tbilisi
Zdroj: Wiki Commons/Karelj
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia