Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
5. apríla 2024, 12:19
Čas čítania 0:40
Radoslava Juračková

Slovensko na MS v hokeji podporia viacerí hráči z NHL. Medzi zámorskými hviezdami je aj Slafkovský

ŠPORT HOKEJ JURAJ SLAFKOVSKÝ MS V HOKEJI 2024
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenská reprezentácia sa na svetovom šampionáte dočká posíl z NHL.

Viacerí hráči, ktorí reprezentujú Slovensko v zámorskej NHL, budú k dispozícii slovenskému národnému tímu na tohtoročných majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Na šampionát, ktorý sa tento rok koná v Česku od 10. do 26. mája, by mal prísť podporiť náš tím Juraj Slafkovský aj Martin Pospíšil.

Slafkovský je najproduktívnejší hráč sezóny v drese Montreal Canadies a Pospíšil hrá v tíme Calgary Flames. Ani jeden zo spomínaných tímov nepostúpil v NHL do play-off. Hráči sú tak k dispozícii na majstrovstvá, ktoré odohrajú na štadiónoch v Prahe a v Ostrave.

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Pre len čerstvého dvadsiatnika Juraja Slafkovského by to bola už tretia účasť na majstrovstvách sveta. „Je to blízko Slovenska a môže sa prísť pozrieť celá rodina, čiže keď budem zdravý, tak tam bude na 100 percent,“ povedala jednotka draftu v marcovom rozhovore pre nhl.com.

Martin Pospíšil sa zatiaľ na svetovom zápase neobjavil, no pre denník Šport sa vyjadril vo veci svojej účasti na šampionáte pozitívne ešte počas sezóny: „Ak budem zdravý a bude všetko v poriadku, tak veľmi rád prídem.“

Domov
Zdieľať
Diskusia