Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
2. apríla 2024, 11:33
Čas čítania 0:38
Radka Klučárová

Adidas čelí škandálu s futbalovými dresmi. Číslo 44 nápadne pripomína znak nacistickej SS

ZAUJÍMAVOSTI ADIDAS FUTBAL SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Adidas sa voči dizajnu ohradil a odmieta spájanie s nacistickým znakom.

Nemecké futbalové dresy s číslom 44 podľa viacerých nápadne pripomínajú znak nacistickej SS. Podobnosť je náhodná a neúmyselná, tvrdí spoločnosť. Adidas však pre kauzu fanúšikom zakázal pridávať na dresy diskutované číslo, píše The Guardian.

Úlohou polovojenskej organizácie Tretej ríše Adolfa Hitlera Schutzstaffel (SS) bolo podieľať sa na genocíde Židov v Európe a spája sa s najhoršími nacistickými činmi pred druhou svetovou vojnou a počas nej. Nad nápadnou podobnosťou s aktuálnymi dresmi nemeckého tímu vyjadril znepokojenie historik Michael König.

Adidas sa voči dizajnu ohradil a odmieta spájanie s nacistickým znakom. „My ako spoločnosť sme odhodlaní postaviť sa proti xenofóbii, antisemitizmu, násiliu a nenávisti v každej forme. Zablokujeme personalizáciu dresov,“ povedal hovorca Adidasu Oliver Brüggen. 

Domov
Zdieľať
Diskusia