Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. marca 2024, 15:20
Čas čítania 0:55
Radoslava Juračková

Po Petrovi Saganovi pomenovali ulicu v Žiline, ktorá vedie k jeho luxusnému hotelu. Pôvodný názov však cyklistovi zamietli

ŠPORT CYKLISTIKA OSOBNOSTI PETER SAGAN ŽILINA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Príjazdová cesta, ktorá vedie do moderného rezortu legendárneho cyklistu, dostala názov po Saganovi. Má to však háčik, nemohla niesť jeho priezvisko.

V auguste minulého roka otvoril Peter Sagan brány svojho luxusného rezortu v Žiline. Vedie k nemu prístupová cesta, ktorá dlho nemala žiadny názov, a tak rodina cyklistickej legendy intenzívne pracovala na vhodnom pomenovaní ulice.

Výber názvu mala na starosti komisia, ktorá dostávala od rodiny pretekára rôzne alternatívy a varianty. V hre bola „Ulica k Saganovi“, „Saganova ulica“ či „Ulica Petra Sagana“, informoval o tom Šport24.

Ani jeden z návrhov však neprešiel, pretože na Slovensku je zo zákona zakázané pomenovať ulicu po žijúcej osobnosti. Po prísnom výberovom konaní nakoniec prišli na názov: „Ulica Majstra sveta 1“. O novom názve informoval cyklista svojich fanúšikov na Instagrame.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SP resort (@sp.resort)

Na rezorte pracovali roky

Ubytovanie SP resort – Peter Sagan sa nachádza v Žiline a pozostáva z ubytovacieho zariadenia, fitnescentra, wellness s bazénmi a so saunami a reštaurácie s barom. Je v komplet prerobenom areáli, ktorý je na skok od Budatínskeho zámku a Strečnianskeho hradu.

Odporúčané
Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) 25. apríla 2024, 12:30

Komplex odkúpila rodina za 1,5 milióna eur v roku 2016 na firmu, ktorú vlastnil otec známeho športovca. Minulý rok o tom informoval Šport24. Údajne najskôr nevedeli, ako komplex s bohatou rozlohou efektívne využiť. Šuškalo sa vraj o rodinnom sídle či múzeu Petra Sagana.

Po piatich rokoch areál Saganovci otvorili verejnosti a dnes nesie po legende slovenskej cyklistiky názov aj priľahlá ulica. Nový názov nájdeš už aj na Google Maps, pozri obrázok nižšie.

peter sagan ulica
Zdroj: Google Maps (screenshot)
Domov
Zdieľať
Diskusia