Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. marca 2024, 13:59
Čas čítania 2:04
Barbora Adamkovičová

Toto sú najhoršie hodnotené slovenské filmy všetkých čias. Hrá v nich Ján Koleník aj Zuzana Plačková

FILMY A SERIÁLY ČESKO-SLOVENSKÉ FILMY REBRÍČKY SLOVENSKÝCH FILMOV SLOVENSKÉ FILMY ZUZANA STRAUSZ PLAČKOVÁ
Uložiť Uložené

Príbeh o zmarených zásnubách či rozprávajúcom drakovi. Tieto slovenské filmy sa nevyhli diváckej kritike.

Server ČSFD často vydáva rebríčky, ktoré odhaľujú to najlepšie a najhoršie z českej či slovenskej tvorby. Poradie filmov a seriálov závisí od hlasov nadšených alebo sklamaných divákov. Tentoraz sme si pre teba pripravili tie najhoršie hodnotené slovenské filmy, ktoré boli kedy natočené. Súhlasíš s výberom?

5. miesto: Cinka Panna

Hodnotenie divákov: 21,6 %

Slovensko-maďarský film rozpráva príbeh o slávnej rómskej huslistke žijúcej v 18. storočí. Cinka Panna pôsobila medzi šľachtou, kde vystupovala s rómskou komunitou, v ktorej vyrastala. Kvôli miestnej tradícii musela uzavrieť manželstvo za peniaze, no sama túžila po kariérnom úspechu v povolaní, ktoré dovtedy vykonávali prevažne muži. V oboch rozdielnych svetoch bojovala o uznanie – profesionálne či osobné.

Herečku hrajúcu hlavnú postavu opísali používatelia ako sympatickú, kritiku však zožal zvyšok obsadenia. Tí vraj „nemajú čo ponúknuť“, samotný príbeh je podľa nich „miestami čistá trapošina bez kúska lepšieho deja, zbytočný a prázdny film“, napísal jeden z nespokojných divákov.

4. miesto: Tak fajn

Hodnotenie divákov: 20,6 %

Komédia z roku 2012 sa sústreďuje na nepodarenú dovolenku. Partneri sa vyberú na romantickú cestu do obľúbeného slovenského letoviska – Chorvátska, kde muž plánuje svoju priateľku požiadať o ruku. Idylku prekazí ich kamarát, ktorý im chce zásnuby zorganizovať. Veci mu však nejdú podľa plánov. Vo filme si okrem Mariána Labudu mladšieho zahrala aj Zuzana Strausz Plačková.

3. miesto: Fontána pre Zuzanu 3

Hodnotenie divákov: 16,8 %

Obľúbená Zuzana je tentoraz v Afrike – snaží sa zachrániť kamaráta pred nechcenou svadbou. Blondínka do exotiky prichádza so ženíchom ako alibi, prečo sa dvojica nemôže vziať. Muž svoju nastávajúcu totiž pozná už od detstva, no nemiluje ju. Nevinný plán sa však komplikuje a nevesta sa mení na nepoznanie. Na filmovej hudbe sa podieľali Vašo Patejdl a Jožo Ráž.

Odporúčané
Tomáš Maštalír: Občas sa neviem zorientovať v tom, aký je deň. Niekedy je pre mňa najväčší relax obyčajný spánok (Rozhovor) Tomáš Maštalír: Občas sa neviem zorientovať v tom, aký je deň. Niekedy je pre mňa najväčší relax obyčajný spánok (Rozhovor) 17. marca 2024, 9:30

„Jednoznačne najslabší diel série. Tvorcovia sa dopustili niekoľkých neskutočných prešľapov,“ píše používateľ na serveri. „Vôbec ma to neoslovilo. Šedá paneláková nuda,“ priznáva ďalší.

2. miesto: Immortalitas

Hodnotenie divákov: 12,7 %

Dobrodružný sci-fi príbeh o Adamovi bojujúcom v 2. svetovej vojne, ktorý zapredáva dušu diablovi v snahe ochrániť svoju rodinu. Hlavná postava v podaní Pavla Višňovského sa tak stáva nesmrteľnou a túži po pomste. Dej sa odohráva v roku 2025 a svet je úplne iný, ako ho Adam poznal.

1. miesto: Keď draka bolí hlava

Hodnotenie divákov: 12,4 %

Príbeh definitívne najhoršie hodnoteného filmu je o súrodencoch, ktorí trávia prázdniny u starých rodičov v rodinnej kováčskej dielni vytesanej do Dračej skaly. V tej zároveň pracuje aj dvojhlavý drak Čmoudík. Jednu noc, keď sa deti rozhodnú pri tvorovi prespať, sa im na stene jaskyne zobrazí stará mapa a drak začne rozprávať zaujímavý príbeh o dračom kráľovstve.

Keďže film je z českej aj slovenskej produkcie, každá z Čmoudíkových hláv rozpráva iným jazykom. V príbehu stvárnili babičku a dedka Kamila Magálová a Karel Gott, ktorí na počudovanie divákov takisto rozprávali opačnými jazykmi. „Neviem celkom posúdiť češtinu Magálovej, ale tá slovenčina od Káju nebola vôbec božská, ale úplne hrozná a ťažko zrozumiteľná. Deti jej, myslím, nemohli rozumieť vôbec, ani tie české, ani slovenské,“ vyjadril sa divák.

Odporúčané
RECENZIA: Fentasy pohladí tvoje zmysly, na výborný film to však nestačí RECENZIA: Fentasy pohladí tvoje zmysly, na výborný film to však nestačí 14. marca 2024, 14:00

„Na dovŕšenie skazy má film desných 100 minút, aby sa doň zmestilo čo najviac absurdít hraných, trikových, hudobných, jazykových alebo aj animovaných,“ dodal používateľ. V najhoršie hodnotenom filme si zahral aj Ján Koleník či Zuzana Mauréry.

Domov
Zdieľať
Diskusia