Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2024, 15:18
Čas čítania 1:20
Barbora Adamkovičová Anna-Marie Hanzlíková

Toto je vraj sedem najlepších seriálov všetkých čias. Prekvapil ťa výber?

FILMY A SERIÁLY NAJLEPŠIE SERIÁLY
Uložiť Uložené

Britský magazín Time Out zostavil rebríček siedmich najlepších seriálov všetkých čias. Pozri sa na sedmičku najvyššie umiestnených a hlasuj v ankete na konci článku.

Kompletný rebríček celej stovky najlepších seriálov môžeš prejsť na stránkach magazínu Time Out. Poď sa však teraz spoločne s nami pozrieť na sedmičku víťazov a zisti, ktoré známe seriály sa, naopak, dosť prepadli.

7. Hra o tróny

Aj ty si milovníkom GoT? Táto fantasy adaptácia knižnej série od HBO frčala aj u nás. „Bystrá, vtipná a podvratná dráma, ktorá čerpá skôr z histórie ako z fantasy a nie je ani tak súbojom dobra so zlom, ako skôr hordou chybujúcich, ale pútavých postáv, ktoré vytvárajú ohnivú spleť protichodných, obvykle sebeckých zámerov, zatiaľ čo ich svet balansuje na pokraji katastrofy,“ píše redaktor Dan Jolin.

6. Buffy, premožiteľka upírov

Pokiaľ si dieťa dvetisícich rokov, možno si pamätáš televízne popoludnie s Prima Cool a so seriálovou Buffy. Upíri v deväťdesiatkach a nultých rokoch frčali a tento seriál na tom má svoj nepopierateľný podiel. Time Out vyzdvihuje šikovné prepojenie sci-fi, hororu, nadprirodzenej hrôzy a psychologického napätia.

5. Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Zápletka tohto seriálu je vlastne jednoduchá: v britskej rozviedke je špión a zbehlý Smiley ho musí vyhnať a zmariť plány sovietskeho špióna Karla. „Každá scéna však žije skrytým významom... Seriál vás zavedie do rozpadajúcej sa postimperialistickej Británie,“ píše redaktor Phil de Semlyen.

4. The Wire

The Wire, v slovenčine občas nazývaný aj Špina Baltimore, je krimiseriál ocenený cenou Emmy. Dočkal sa šiestich sérií a Time Out oceňuje konzistentnú kvalitu scenára a herecké výkony.

3. Sopranovci

Ďalší zárez HBO a tiež ďalší z mafiánskeho prostredia. „Tento seriál o mafiánskom bosovi dnešných dní je založený na rýchlych zvratoch, prudkých konfliktoch a čiernom humore. Sopránovci vás dostanú a nepustia,“ píše o klasike český Kinobox.

2. Mestečko Twin Peaks

„Twin Peaks zmenilo televíznu drámu,“ nezdržiava sa recenzent Time Outu. David Lynch podľa neho stvoril nádherne natočený a perfektne obsadený seriál s najlepším soundtrackom všetkých čias. Označuje ho aj za najväčšie dielo moderného umenia.

1. Breaking Bad

Rebríčku kraľuje seriál do slovenčiny prekladaný ako Perníkový tatko. Súhlasíš s prvenstvom pre tento seriál o smrteľne chorom učiteľovi chémie, ktorý varí „piko“? Hlasuj v ankete nižšie!

Domov
Zdieľať
Diskusia