Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. februára 2024, 9:08
Čas čítania 0:57
Radka Klučárová

Adidas predáva fejkové Yeezy, tvrdí urazený Kanye West. Spoločnosť sa zbavuje zásob za 1,2 miliardy eur

MÓDA ADIDAS KANYE WEST SPRÁVY ZO SVETA YEEZY
Uložiť Uložené

Raper z predaja neuvidí ani cent.

Adidas spustil tretí predaj tenisiek Yeezy, ktoré spoločnosti zostali po ukončení spolupráce s hudobníkom Kanyem Westom, známym aj pod menom Ye. Rapera tento krok poriadne nahneval, tvrdí, že ho spoločnosť podviedla a priživuje sa na jeho dizajnoch, za ktoré mu nezaplatila. 

Nemecká spoločnosť s Westom rozviazala spoluprácu v roku 2022 pre jeho antisemitské a urážlivé výroky na adresu menšín. Podľa portálu ABC im v skladoch zostali nepredané topánky v hodnote 1,2 miliardy eur. Dlhé mesiace hľadali spôsob, ako sa tovaru zodpovedne zbaviť. 

Časť výťažku z predaja sa Adidas rozhodol venovať združeniam, ktoré podporujú menšiny a bojujú proti antisemitizmu a ďalším formám nenávisti. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ye (@kanyewest)

Kanye West spoločnosť kritizuje za predaj „fejkových“ Yeezy tenisiek. „Nielenže vydávajú falošné farebné spôsoby, ktoré nie sú schválené, ale žalujú ma o 250 miliónov dolárov,“ povedal vo videu zverejnenom na Instagrame. 

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Nahnevalo ho, že mu za tenisky s jeho menom nezaplatili ani cent. „Nikto, kto ma má rád, by si nekúpil tieto falošné Yeezys. Nikdy som tieto farebné vyhotovenia nezaplatil a Adidas ma žaluje,“ uviedol rozčúlený West.

Adidas ikonickú siluetu YEEZY BOOST 350 V2 predáva za 230 eur. Záujemcovia sa na webe môžu prihlásiť do online losovania (tzv. raffle). Ešte pre dropom však musia uviesť platobné údaje, a to aj napriek tomu, že nie je jednoznačné, či sa im tenisky podarí uloviť. Zapojení záujemcovia sa výsledky losovania dozvedia až neskôr. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ye (@kanyewest)

Domov
Zdieľať
Diskusia