Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. februára 2024, 15:18
Čas čítania 0:39
Dominik Vetrák

Šógun bude zrejme najlepším seriálom roka. Kritici sú z nenápadného počinu o samurajoch úplne v šoku

Šógun bude zrejme najlepším seriálom roka. Kritici sú z nenápadného počinu o samurajoch úplne v šoku
Zdroj: Disney+
FILMY A SERIÁLY SHŌGUN
Uložiť Uložené

Disney+ vydá jeden z najočakávanejších seriálov.

Kritikov po celom svete uchvátil historický seriál z feudálneho Japonska s názvom Šógun. Dej sa odohráva počas obdobia Edo a hlavné postavy v ňom budú čeliť vojne samurajov. 

Odporúčané
Michal je prvý Slovák s Apple Vision Pro. Dá sa vôbec normálne využiť alebo je to len predražený gadget? (Rozhovor) Michal je prvý Slovák s Apple Vision Pro. Dá sa vôbec normálne využiť alebo je to len predražený gadget? (Rozhovor) 17. februára 2024, 12:30

Seriál uchvátil recenzentov po celom svete. Na stránke Rottentomatoes má 17 recenzií od profesionálnych kritikov, z ktorých ho všetci ohodnotili kladne. Na Metacritic má priemerné hodnotenie 84/100. Všetci sa zhodujú v tom, že ide o veľkolepú produkciu s množstvom úžasných aspektov od príbehu cez postavy, hercov a výpravu až po epické bitky. 

Štúdio FX do jeho výroby nalialo veľké peniaze. Vidieť to na videu z nakrúcania, ktoré odhaľuje rozsiahly pľac, kulisy, desiatky hercov a náročnosť produkcie. Zároveň je z neho jasné, že v ňom bude množstvo vizuálnych efektov. 

Miniséria má 10 epizód a všetky budú postupne pribúdať na Disney+ od 27. februára 2024. V hlavných úlohách diváci uvidia Hiroyukiho Sanadu (Wolverine, Mortal Kombat, John Wick 4), Annu Sawai (Pachinko, Monarch: Legacy of Monsters) a Cosma Jarvisa (Lady Macbeth). Minisériu vytvorili Rachel Kondo a Justin Marks (Jungle Book, Counterpart).

Domov
Zdieľať
Diskusia