Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Fabriq MMA.
10. januára 2024, 15:00
Čas čítania 2:20

Nečakaná zmena na karte Fabriq 4 dva týždne pred zápasom. Hromek odstúpil, Bartl sa musí pripraviť na nového súpera

Nečakaná zmena na karte Fabriq 4 dva týždne pred zápasom. Hromek odstúpil, Bartl sa musí pripraviť na nového súpera
Zdroj: Fabriq MMA
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY FABRIQ MMA MMA ZÁPASY
Uložiť Uložené

Fabriq MMA otvára rok 2024 nečakaným súbojom.

Marek Bartl (11 : 12) sa mal pôvodne predstaviť na jubilejnom turnaji OKTAGON 50 v Ostrave. Iba pár dní pred jeho uskutočnením bol plánovaný zápas s Jamesom Lewisom (8 : 5) zrušený.

Hlad po ďalšom meraní síl priamo v klietke preto ešte stúpol. Ponuka na zápas s Danielom Hromekom ho najprv prekvapila, na zápas sa však začal tešiť. Obľúbený domáci zápasník sa mal so súperom stretnúť na januárovom podujatí FABRIQ 4

„Keď mi zavolali, že Daniel o zápas stojí, povedal som si dobre, prečo nie? Asi to nie je až také kamarátstvo, ako som si myslel. Poďme sa teda pobiť,“ opísal s úsmevom športovec. 

Daniel Hromek (3 : 3) sa však pre pretrvávajúce zdravotné komplikácie nemohol naplno venovať tréningovému procesu. Z tohto dôvodu musel z plánovaného duelu odstúpiť. Fanúšikovia však zúfať nemusia, keďže organizácii sa za neho bleskovo podarilo nájsť veľmi kvalitnú náhradu.

kúp si lístky
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FABRIQ MMA (@fabriq_mma)

„Vzhľadom na to, že Daniel Hromek v posledných týždňoch aktívne netrénoval a nevenoval pozornosť príprave, prišlo z jeho strany odstúpenie, ktoré akceptujeme,“ informovala organizácia na svojich sociálnych sieťach, pričom okamžite predstavila meno náhradníka.

Je ním Tayo Odunjo (5 : 3) , ktorého čaká na pôde FABRIQ premiéra. Prospekt z Veľkej Británie zbieral skúsenosti aj pod hlavičkou prestížnej organizácie PFL. Predchádzajúce dva konfrontácie si odkrútil pod hlavičkou OKTAGON MMA.

Najskôr po jednomyseľnom rozhodnutí podľahol Lukasovi Cruzovi (10 : 3), ale o sedem mesiacov neskôr rovnakým výsledkom zdolal Selima Topuza (6 : 5 : 1). Zástupca známeho Great Britain Top Teamu pozbieral štyri z piatich triumfov pred uplynutím časového limitu.

Tayo Odunjo
Zdroj: Fabriq MMA

Marek Bartl (11 : 12) teda napokon v hre ostáva. Podobnú situáciu už zažil, keďže vlani sa mu nešťastne zrušili dva merania síl. „Opäť zmena súpera na poslednú chvíľu, našťastie teraz už úspešná. Je to adekvátna, ak nie ešte lepšia náhrada. Verím, že predĺžená príprava sa zúročí. Som rád, že proti mne bude stáť brutálny súper, nepôjde o žiadnu ,dávačku‘,“ teší sa 30-ročný bojovník, ktorého po novom bude hnať vpred domáce publikum.

Motivuje ho malý syn

Milovník tvrdých prestreliek Marek Bartl absolvoval v boxe, kickboxe či thajskom boxe viac ako sto vystúpení. Za posledné obdobie však zaznamenal výrazný progres aj v boji na zemi. Pričinil sa o to častý pobyt v bratislavskej Jiu-Jitsu Academy. „Paradoxne, aktuálne je to jedna z mojich najsilnejších stránok. Či už je to nepredvídateľnosť, alebo nejaké schopnosti, som na dostatočnej úrovni, čo sa česko-slovenskej scény týka,“ skonštatoval zápasník.

marek bartl, fabriq mma
Zdroj: Fabriq MMA

Motiváciu vo všetkých smeroch mu vo veľkom dodáva syn Rafa. Tomu už čoskoro pribudne ďalší súrodenec, tentoraz dievčatko. Budúci dvojnásobný otec však neskrýva ani svoje obavy.

„Teším sa z toho, hoci som mal pôvodne strach, keďže viem, aká je dnes doba. Ak sa k tomu ešte pozriem na to, ako som sa správal k dievčatám ja, keď som bol malý a predstavím si, že teraz je to omnoho horšie,“ zamyslel sa reprezentant Octagon Fighting Academy.

Turnaj FABRIQ 4 bude hostiť 20. januára 2024 Mestská športová hala v Nitre. Na karte nabitej známymi menami sa okrem iných predstavia aj Róbert Koky (1 : 0) či Stevan Nikolič (4 : 0). Vstupenky si môžeš kúpiť už teraz v sieti ticketportal.sk.

V ponuke sú aktuálne lístky v siedmich cenových kategóriách. Najnižšia cena sa začína na 15 eurách. Za 59 eur kúpiš vstupenku VIP SILVER, pomocou ktorej sa dostaneš na plochu do predných radov. V cene sú zahrnuté aj nápoje a drobné občerstvenie. 

Vstupenka VIP GOLD za 99 eur ti zabezpečí exkluzívne miesto v druhom rade pri klietke, súčasťou sú tiež nápoje a občerstvenie vo VIP priestoroch. Ak chceš sedieť priamo pod klietkou, kúp si lístok VIP PLATINUM za 149 eur. 

chcem ísť na zápas
Domov
Zdieľať
Diskusia