Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. januára 2024, 12:30
Čas čítania 3:39
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších seriálov od Netflixu v roku 2024

10 najočakávanejších seriálov od Netflixu v roku 2024
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE SERIÁLY 2024
Uložiť Uložené

Aké najočakávanejšie seriály vyjdú na Netflixe v roku 2024?

Netflix aj v tomto roku chystá veľký nával seriálov. Ten najočakávanejší je animovaný, no príde aj hraná verzia slávneho anime, veľké fantasy od tvorcov Game of Thrones, finále The Umbrella Academy či pokračovanie Sandmana. Ktorých 10 najlepších seriálov teda príde na Netflix tento rok?

V Refresheri zostavujeme rebríčky najlepších hier, filmov, seriálov či hudby za rok 2023, ako aj zoznamy tých najočakávanejších v roku 2024. Ak chceš byť v obraze a vedieť, čo bolo najlepšie minulý rok a na čo sa oplatí tešiť v tomto roku, staň sa členom exkluzívneho klubu Refresher+ a čítaj všetky zamknuté články bez ďalších poplatkov.

Odporúčané
Ktoré nové a najlepšie hry vyjdú v roku 2024 na PC, PS5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch? (ZOZNAM) Ktoré nové a najlepšie hry vyjdú v roku 2024 na PC, PS5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch? (ZOZNAM) 4. januára 2024, 9:30

1. Avatar: The Last Airbender – 22. 2.

Po seriáli One Piece Netflix prinesie aj hranú verziu pôvodného Avatara. Ide o veľkolepý fantasy príbeh o Aangovi, 12-ročnom chlapcovi, ktorý musí ovládnuť magické sily všetkých štyroch živlov – vody, ohňa, zeme a vetra. Stane sa tak jedinečným Avatarom a pomocou svojich síl a verných kamarátov sa bude snažiť zmieriť štyri krajiny.

Adaptácia od Netflixu vyzerá veľmi podarene, no ešte predtým je dobré vidieť aj pôvodný animovaný seriál na SkyShowtime. Má len tri série a ide o jedno z najlepších anime histórie (oplatí sa vidieť aj spin-off Kora). V seriáli od Netflixu budú Ken Leung (Industry, Čas) či Daniel Dae Kim (Hellboy či Lost). Detských hrdinov stvárnia noví herci (rovnako ako v One Piece). 

2. Gentleman – 7. 3. 

Guy Ritchie pre Netflix vyrobil seriál podľa svojho úspešného gangsterského filmu Gentleman. Osobne natočil aj niekoľko epizód, a tak sa diváci môžu tešiť na klasickú akčnú „ritchieovku“, aj keď možno s menším rozpočtom.

V hlavných rolách sa predstavia Vinnie Jones (Zbaľ prachy a vypadni, Podfuk), Theo James (Divergencia, The White Lotus) či Kaya Scodelario (Maze Runner, Piráti Karibiku 5).

Gentleman
Zdroj: Netflix

3. 3 Body Problem – 21. 3. 

David Benioff a D. B. Weiss sa preslávili prvými sériami Game of Thrones ako tvorcovia najúspešnejšieho seriálu na svete. Záver im síce nevyšiel, no aj tak dostali šancu na reparát od Netflixu, pre ktorý vytvorili ďalší veľkolepý fantasy projekt. 

Odporúčané
Nové seriály v roku 2024: TOP novinky od všetkých streamingových služieb Nové seriály v roku 2024: TOP novinky od všetkých streamingových služieb 2. januára 2024, 14:30

3 Body Problem je unikátne sci-fi/fantasy dielo, ktoré kombinuje nadprirodzené a vedecké prvky s politickými intrigami a akčnými scénami. Dej sa bude odohrávať v dvoch časových rovinách – v Číne súčasnosti a z minulosti. Do príbehu sa zapojí aj mimozemská civilizácia. 

4. Arcane (2. séria) – november 2024

Najlepší seriál od Netflixu od čias BoJacka Horsemana je tiež animované dielo. Arcane zo sveta League of Legends predčilo očakávania všetkých kritikov a divákov. Tvorcovia priniesli vyspelý, komplexný príbeh s autenticky sa správajúcimi postavami všetkých druhov. Práve úžasne napísané a zahrané postavy prirástli divákom okamžite k srdcu.

Seriál oplýval aj jednou z najvýraznejších a najunikátnejších animácií vôbec, ako aj chytľavým soundtrackom a skvelými akčnými scénami. Dokázal byť aj prekvapivo emotívny. Od druhej série majú všetci obrovské očakávania. Aj preto už na nej pracujú tri roky. 

5. The Umbrella Academy – 2024

Finálnu sériu The Umbrella Academy zahalili tvorcovia rúškom tajomstva. Až do trailera tak nebudeme vedieť, kam sa s príbehom vydali a aké zvraty divákov čakajú. Budú musieť súrodenci opäť zachraňovať svet pred apokalypsou alebo prijmú osud a nechajú ľudstvo a samých seba napospas osudu? Od nových častí očakávame humor, dobre natočenú akciu a lepší scenár než v poslednej sérii. 

6. Sandman – 2024

Od fantasy Sandman inšpirovanom knihami Neila Gaimana nikto veľa nečakal. Netflixu totiž podobné adaptácie vyjdú len málokedy. Aj Sandman miestami škrípal, ale vo finále išlo o veľmi podarený seriál s originálnym príbehom a so zaujímavými postavami.

Po dlhom čakaní, či vôbec druhá séria vznikne, sa jej diváci dočkajú koncom tohto roka. Seriál je o Sandmanovi, „bohovi snov a nočných môr“, ktorého ľudia držia 106 rokov v zajatí. Po oslobodení zisťuje, že sa svet bez neho a jeho snov začal rútiť do záhuby. 

7. The Dragon Prince – 2024

Obľúbený animovaný seriál má jedinú chybu – až príliš ho obmedzuje, že je aj pre deti. V tomto fantasy svete rozoberajú hrdinovia rasizmus, chudobu, predsudky a xenofóbiu, ako i vojnové konflikty. Hlavnými postavami sú princovia a elfské dievča, ktoré ich má zabiť.

Nakoniec sa však spriatelia a s ďalšími spojencami sa pokúsia ukončiť konflikt medzi prírodou a ľuďmi. V šiestej sérii čaká hrdinov stret s úhlavným nepriateľom – mocným elfským mágom. 

8. Cobra Kai – 2024

Tvorcovia Cobra Kai vydali koncom roka 2023 príšerný akčný seriál Obliterated, takže dúfajme, že si svoj najlepší scenáristický materiál nechali pre finále Cobra Kai. Šiesta séria tohto miestami „guilty pleasure“ príbehu bude poslednou.

Okrem bitiek tínedžerov a dospelákov excelujúcich v bojovom umení karate ponúkne aj vzťahové drámy. Cobra Kai je pokračovaním legendárneho filmu Karate Kid. Okrem kvalitných choreografií súbojov poteší vtipnými postavami.

9. Vikings: Valhalla – 2024

Tretia séria o Vikingoch bude na Netflixe poslednou. Spin-off pôvodných Vikingov sa celkom podaril, aj keď nikdy nedosiahol kvalít pôvodného seriálu na jeho vrchole. Našťastie, charizmatické postavy a dobre natočené bojové scény dvíhajú seriál nad priemer. 

10. All of Us Are Dead – 2024

Juhokórejský zombíkovský seriál síce pracoval s viacerými žánrovými klišé a občas divákov štvalo nezmyselné správanie postáv, no vynahrádzala to akcia, skvelý prístup k charakterizácii postáv a vynikajúca kamera. 

Prvá séria zobrazila študentov strednej školy, v ktorej vypukne zombie nákaza. Vzhľadom na udalosti prvej série sa dej bude musieť presunúť inam, no to aspoň zamedzí stereotypu. 

Pri seriáloch ako Castlevania: Nocturne, Love, Death & Robots, Hellbound, Diplomat či Night Agent nie je isté, že stihnú rok 2024. Hollywoodske štrajky možno oddialia premiéry aj iných seriálov podobne ako Ginny a Georgia, Emily v Paríži, finálna séria Big Mouth či Heartstopper (tieto by však v tomto roku vyjsť mali). 

Nové série Zaklínača, Wednesday, Squid Game či Stranger Things vyjdú v roku 2025. 

Domov
Zdieľať
Diskusia