Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
3. januára 2024, 16:30
Čas čítania 1:15
Dominik Vetrák

RECENZIA: Berlin sa na Money Heist nechytá. Viac než o lúpež ide o vzťahy ako z telenovely

RECENZIA: Berlin sa na Money Heist nechytá. Viac než o lúpež ide o vzťahy ako z telenovely
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY BERLÍN SERIÁL
Uložiť Uložené

Seriál Berlín priláka každého fanúšika Money Heistu. Nie každý pri ňom však ostane.

Na Netflixe vyšiel seriál Berlin, čo je vlastne prequelový spin-off k Money Heistu. Inými slovami, diváci v ňom sledujú udalosti v živote postavy Berlina (herec Pedro Alonso) pred tými zo seriálu Money Heist. Stojí to za to? Odpoveď nemusí byť kladná ani v prípade, že je niekto fanúšikom Money Heistu.

Odporúčané
Nové seriály v roku 2024: TOP novinky od všetkých streamingových služieb Nové seriály v roku 2024: TOP novinky od všetkých streamingových služieb 2. januára 2024, 14:30

Je fascinujúce, ako Netflix pomaly zmenil charakter a správanie postavy Berlina. Násilný chlap, ktorý v prvej sérii Money Heistu znásilňoval ženu, sa stal miláčikom publika (nie pre svoje činy, ale skvelý scenár a herecký výkon). Tvorcovia neskôr oľutovali, že jeho postavu zabili tak skoro, takže ho v ďalších sériách využívali vo flashbackoch zobrazujúcich jeho minulosť. Zakaždým ho však vykreslili v trochu lepšom svetle.

Vo svojom vlastnom seriáli je Berlin zase raz o čosi inou postavou. Je zbrklejší a prekvapivo často uprednostňuje milostný pomer pred svojím veľkolepým plánom. Tvorcovia už z tohto seriálu miestami robia telenovelu, nie napínavú drámu o vykrádaní bánk a sejfov. Od prvej časti rozdelia postavy medzi seba, aby vznikli potenciálne milostné vzťahy, a po úspešnej krádeži sa im dokonca venujú viac ako zločineckým aktom. 

Berlin Money Heist
Zdroj: Netflix

Niektorých divákov to môže baviť, pretože všetky postavy sú sympatické, miestami vtipné a v neposlednom rade poriadne sexi. Hoci to spolu dotvára feel good atmosféru a príjemné pozeranie, nie je to niečo, v čo fanúšikovia najlepších sérií Money Heistu dúfali.

Diváci preferujúci odľahčený obsah s jednoduchým nevýrazným príbehom si prídu na svoje. Korenisté sexuálne scény, vtipné dialógy a správanie postáv sčasti vynahrádzajú napínavé prepadnutia, prestrelky a dramatické momenty, ale je jasné, že Berlin nikdy nebude ako Money Heist. 

Berlin Money Heist
Zdroj: Netflix

Berlin nie je ambiciózny thriller ani hlboká vzťahová dráma. Tvorcovia sa zamerali na odľahčené elementy seriálu Money Heist a stavili na ne všetko. Niekomu sa to zapáči a seriál zhltne v priebehu dvoch dní. Iným bude povrchnosť seriálu, vzťahov, romantiky a samotnej vykrádačskej akcie proti srsti. My sa nachádzame niekde uprostred, a tak seriálu udeľujeme šesť a pol bodu z desiatich.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia