Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2023, 11:39
Čas čítania 0:34
Samuel Barienčík

FOTO: Takto vyzerajú pomaľované steny vo väznici v Nitre. Pochmúrne priestory odsúdených majú nový streetartový imidž

ZAUJÍMAVOSTI UMENIE VÄZENIE
Uložiť Uložené

Vychádzkové dvorce väzňov sa zmenili na nepoznanie.

Nitrianske väzenie skrášlil streetartový umelec. Zbor väzenskej a justičnej stráže o tom informoval v príspevku na Facebooku, v ktorom zdieľal video toho, akou vizuálnou premenou prešiel Ústav na výkon väzby a Ústav na výkon trestu odňatia slobody v Nitre. „Väčšina ľudí si v týchto dňoch skrášľuje príbytky, ale v nitrianskom ústave skrášlili za pomoci streetartového umelca vychádzkové dvorce,“ píše ZVJS.

Na svojom webe podrobnejšie vysvetlili zmeny, ktorými väzenie prechádza, a doplnili aj to, že na zmenách sa podieľali aj samotní väzni: „Jednotlivé maľby sa líšia a pre väznené osoby poskytujú pozitívne kognitívne stimuly. K estetizácii vychádzkových dvorcov pristúpil ústav Nitra v spolupráci s miestnym streetartovým umelcom a taktiež odsúdeným, ktorý v ústave Nitra vykonáva trest odňatia slobody.“ 

Väzni okrem estetickejších priestorov dostali aj vybavenie na športovú činnosť so svojou vlastnou váhou na utuženie si svojho zdravia. Boli inštalované prvky, ako napríklad hrazda, workoutové zariadenie a podobne. 

Streetart v ústave v Nitre.Streetart v ústave v Nitre.Streetart v ústave v Nitre.Streetart v ústave v Nitre.
Zobraziť galériu
(6)
Domov
Zdieľať
Diskusia