Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. decembra 2023, 9:03
Čas čítania 0:50
Samuel Valent

Lekári odhalili príčinu smrti Matthewa Perryho. Toto zabilo milovanú hviezdu Priateľov

ZAHRANIČIE MATTHEW PERRY SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Lekári v Los Angeles potvrdili, že americký herec zomrel po užití anestetika ketamínu.

Obľúbeného herca Matthewa Perryho našli záchranári bez známok života 29. októbra tohto roku v jeho dome v Los Angeles. V pitevnej správe súdni lekári potvrdili, že Perry sa utopil v bazéne a že k jeho smrti prispelo ochorenie tepien a užívanie iných liekov. Išlo však o druhotné príčiny, informuje BBC.

Herec podstupoval terapiu ketamínom, aby sa vyrovnal s depresiami a úzkosťou. „Pri vysokých hladinách ketamínu zistených v jeho posmrtných vzorkách krvi by hlavné smrteľné účinky boli z nadmernej kardiovaskulárnej stimulácie a respiračnej depresie,“ napísal podľa Press Association hlavný námestník súdneho lekára Raffi Djabourian.

Odporúčané
Matthew Perry bral počas nakrúcania Priateľov 55 tabletiek denne. Milovaný sitkom mu doslova zachránil život Matthew Perry bral počas nakrúcania Priateľov 55 tabletiek denne. Milovaný sitkom mu doslova zachránil život 30. októbra 2023, 14:30

Súdny lekár uviedol, že ďalšími príčinami Perryho úmrtia boli ischemická choroba srdca a účinky buprenorfínu, ktorý sa používa na liečbu porúch spojených s užívaním opiátov. Utopenie bolo uvedené ako faktor, ktorý prispel k jeho smrti.

Na vrchole slávy bojoval Perry so závislosťou od liekov proti bolesti a od alkoholu, viackrát podstúpil odvykaciu liečbu. Vo svojich memoároch napísal, že od roku 2001 bol väčšinu času triezvy. 

Matthew Perry sa preslávil hlavne rolou Chandlera Binga, ktorého stvárnil v seriáli Priatelia. Za výkon v tomto seriáli získal Perry aj dve nominácie na ceny Emmy a ďalšie dve získal za účinkovanie v seriáli Západné krídlo. Perry sa objavil aj vo viacerých filmoch, napríklad v snímke Iba blázni sa ponáhľajú či Môj sused zabijak.

Matthew Perry
Zdroj: Getty Images/Frederick M. Brown
Domov
Zdieľať
Diskusia