Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. decembra 2023, 9:52
Čas čítania 1:01
Karolína Uličná

Joker z Floridy žiada milióny od tvorcov GTA VI. Tvrdí, že sa našiel v traileri

TECH GTA VI HRY SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Floridský Joker sa stal virálnym vďaka tetovaniu tváre, obviňuje GTA VI z používania jeho podobizne.

Muž z Floridy menom Lawrence Sullivan sa stal známym pre svoju potetovanú tvár inšpirovanú Jokerom. Najnovšie obviňuje pripravovanú hru GTA VI z produkcie Rockstare Games za to, že použili jeho podobizeň v najnovšom traileri, uviedlo Business Insider.

Po zverejnení trailera na GTA VI si diváci rýchlo všimli niekoľko skutočných scén pripomínajúcich slávne, virálne incidenty na Floride. Zareagoval na to aj Lawrence Sullivan, floridský Joker. Jeho záber sa stal virálnym v roku 2017, keď ho polícia v Miami zatkla za mierenie pištoľou na okoloidúce vozidlá.

„GTA, musíme sa porozprávať. Ak nie, musíte mi dať milión alebo dva,“ hovorí Sullivan vo videu. „Všetci ste si vzali moju podobizeň. Všetci ste mi vzali život. To som ja. To je osoba, od ktorej sa inšpirovali,“ dodáva muž s potetovanou tvárou.

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Celú tému vníma samotný Lawrence veľmi citlivo. Jeho tetovania majú osobný význam, pretože postavu Jokera vníma ako „ružu“, ktorá vo svojom živote prekonala tragédie, podobne ako on sám. 

Scén zo skutočného života nájdeme v hre hneď niekoľko – situácia, keď aligátora ťahajú von z bazéna, prípad, kde polícia prenasleduje nahého muža, či twerkujúca žena na aute, uviedol Kotaku.

gta VI nova hra skutocne sceny florida vice city
Zdroj: Rockstar Games/CHCH News/Kotaku

Podobné situácie sa už stali aj v minulosti, keď v roku 2014 herečka Lindsay Lohan zažalovala Rockstar Games. Tvrdila, že postava Lacey Jones, ktorá sa objavila na úvodnej obrazovke GTA 5, vyzerala, znela a obliekala sa ako ona, uvádza BBC. Najvyšší súd v New Yorku zamietol Lohanovej žalobu v roku 2016.

Odporúčané
Prvý trailer na GTA VI je epický a ukazuje návrat Vice City. Na najočakávanejšiu hru histórie sa oplatilo čakať viac ako 10 rokov Prvý trailer na GTA VI je epický a ukazuje návrat Vice City. Na najočakávanejšiu hru histórie sa oplatilo čakať viac ako 10 rokov 5. decembra 2023, 0:35
Domov
Zdieľať
Diskusia