Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2023, 16:13
Čas čítania 0:41
Anna Vondráková Karolína Uličná

Je Študentská pečať ešte vôbec pre študentov? Cena obľúbenej čokolády vyvolala búrlivú diskusiu

Je Študentská pečať ešte vôbec pre študentov? Cena obľúbenej čokolády vyvolala búrlivú diskusiu
Zdroj: Nestlé
EKONOMIKA INFLÁCIA
Uložiť Uložené

Podľa rozhorčených ľudí by sa mala čokoláda premenovať na Pečať vyššej triedy alebo na Buržoáznu pečať.

Študentská pečať už vraj nie je pre chudobných študentov. Klasická 170-gramová čokoláda totiž v Česku stojí už skoro 4 eurá. „To ju rovno mohli premenovať na Pečať vyššej triedy, lebo so študentmi to nemá nič spoločné,“ uviedol český influencer Barek na X (predtým Twitter).

Okrem tohto dostala obľúbená československá čokoláda aj rôzne iné názvy, ako napríklad Buržoázna pečať. „Mali by ju začať robiť zo zahraničných študentov, tí sú určite lacnejší,“ napísal ďalší používateľ.

V slovenských obchodných reťazcoch sa menšia čokoláda (170 g) predáva od 3 do 4 eur, väčšia 260-gramová za 4 eurá a viac, čo je takmer cena za menší obed. 

Študentská pečať.
Študentská pečať. Zdroj: Google/Tesco

Čokoláda vyvolala búrlivú diskusiu a teraz kolujú po internete rôzne žarty mierené práve na túto neprimerane vysokú cenu. Ľuďom vadia napríklad hrozienka vnútri a chcú 50 % kompenzáciu za čas strávený vyťahovaním hrozienok z čokolády.

Domov
Zdieľať
Diskusia