Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. novembra 2023, 10:00
Čas čítania 1:05
Martin Mičuda

Nové najväčšie Mini vymieňa elektromotor za benzínový dvojliter, vo verzii Countryman JCW má až 300 koní

Nové najväčšie Mini vymieňa elektromotor za benzínový dvojliter, vo verzii Countryman JCW má až 300 koní
Zdroj: MINI
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Nový Countryman John Cooper Works je technické dvojča BMW X1 M35i.

Len dva mesiace po predstavení úplne novej, v poradí tretej generácie Mini Countryman spoznávame jeho najšportovejšiu verziu. V zmysle tradícií britskej značky ide o vyhotovenie s John Cooper Works, no a naďalej sa spolieha na 2-litrový spaľovací štvorvalec. Nový Countryman nám pritom v septembri automobilka predstavila výlučne ako elektromobil, no teraz začína napĺňať vopred avizované plány, ktoré naznačovali, že skôr či neskôr sa ponuka motorických verzií rozšíri aj o spaľovacie varianty. Prvým z nich je tak hneď najostrejšia JCW verzia.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Jej poznávacími znakmi sú výrazné červené Chilli Red akcenty – prvky v agresívnejšie tvarovanom nárazníku, kryty spätných zrkadiel, strmene bŕzd či samotná strecha. Všetky chrómové detaily sú teraz čierne a do ponuky sa dostali nové 19 až 20" aerodynamicky tvarované disky. Nový Countryman John Cooper Works je zároveň prvým športovým modelom značky, ktorý prichádza s novým logom JCW. Červené detaily sú aj v interiéri, kde sú športovo ladené sedadlá a efektné dekóry, zatiaľ čo centrálny OLED displej s 240-milimetrovým priemerom dostal športovú grafiku. 

MINI, Countryman, JCW,MINI, Countryman, JCW,MINI, Countryman, JCW,MINI, Countryman, JCW,
Zobraziť galériu
(12)

Vzhľadom na to, že nový Countryman technicky vychádza z koncernového BMW X1, samotné pohonné ústrojenstvo a jeho naladenie nie je veľkým prekvapením. Verzia JCW je totiž ekvivalent k X1 M35i – srdcom novinky je dvojlitrový benzínový štvorvalec M TwinPower Turbo s výkonom až 221 kW/300 koní a 400 Nm. Rovnako ako pri X1 M35i, aj Countryman JCW tak dostal plnotučný dvojliter, ktorý prezradí až štvorica reálnych koncoviek výfuku.

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Najväčšie Mini v najsilnejšej verzii tak dokáže akcelerovať na stovku za 5,4 sekundy, pod čo sa podpisuje aj štandardne dodávaný pohon oboch náprav ALL4 či 7-stupňová automatická prevodovka. Maximálna rýchlosť je už obligátne obmedzená na hranici 250 km/h. Cenové relácie zatiaľ zverejnené neboli. 

MINI, Countryman, JCW,
Zdroj: MINI
Domov
Zdieľať
Diskusia