Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. októbra 2023, 10:00
Čas čítania 1:11
Martin Mičuda

Vynovené GLA spoznávame už aj vo verzii od AMG, ktorá sa pýši najsilnejším benzínovým štvorvalcom na svete

Vynovené GLA spoznávame už aj vo verzii od AMG, ktorá sa pýši najsilnejším benzínovým štvorvalcom na svete
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Po novom sa z ponuky vytráca slabšie vyhotovenie GLA 45, a teda k dispozícii bude len silnejší variant GLA 45 S.

Mercedes-Benz už v marci vynovil svoje najmenšie SUV, ktoré podrobil dôkladnému faceliftu v rámci kompletnej modernizácie všetkých kompaktných modelov značky. Až teraz však nové GLA prichádza aj vo svojej najostrejšej verzii od AMG, ktorá doteraz na facelift stále čakala. Vyhotovenie GLA 45 S disponuje rovnakými nárazníkmi či maskou ako slabšie GLA 35, odlišnosťou sú však koncovky výfuku – novinka totiž naďalej ostáva verná svojmu riešeniu s dvojicou koncoviek na každej strane.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Zmeny napokon v zmysle modernizácie modelového radu GLA nastali aj v oblasti svetiel, ktoré síce nezmenili svoj tvar ako taký, ale nová je grafika na oboch koncoch, pričom vpredu je vylepšená Multibeam LED technológia. GLA tak so svojím novým svetelným podpisom viac zapadá do súčasného portfólia značky. Ako navyše ukazuje automobilka na oficiálnych fotografiách, v ponuke nebude chýbať ani aerodynamický príplatkový balík, ktorý pridá dodatočné lišty na prednom nárazníku či rozmerné krídlo vzadu. 45-ka zároveň stojí štandardne na najväčších diskoch, ktoré sú pre GLA k dispozícii, teda na 21" kolesách.

Mercedes-Benz, GLA 45,Mercedes-Benz, GLA 45,Mercedes-Benz, GLA 45,Mercedes-Benz, GLA 45,
Zobraziť galériu
(5)

Centrom palubnej dosky je naďalej širokouhlý štít, ktorý združuje dve obrazovky. V štandardnej výbave ide o uhlopriečky 10,25”, AMG vyhotovenie však prichádza s novým prostredím systému MBUX. To ponúka nielen služby Apple CarPlay a Android Auto bezkáblovo, ale aj športovejšiu grafiku. Facelift následne prináša nový športový volant s dotykovými ovládacími plochami a dodatočnými interaktívnymi tlačidlami či pozmenený stredový tunel.

Odporúčané
Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport 1. novembra 2020, 16:40

Podstatou AMG verzie je preplňovaný 2-litrový štvorvalec, ktorý je vďaka svojmu výkonu najsilnejším sériovo vyrábaným štvorvalcom na svete. Po novom sa z ponuky vytráca slabšie vyhotovenie GLA 45 (285 kW/387 koní a 480 Nm), a teda k dispozícii bude len silnejší variant GLA 45 S – až 310 kW/421 koní a 500 Nm. Štandardom je pohon všetkých štyroch kolies 4Matic+ a 8-stupňová automatická prevodovka. Vynovená verzia pokorí stovku z pokoja len za 4,3 sekundy, zatiaľ čo maximálna rýchlosť je 270 km/h.

Mercedes-Benz, GLA 45,
Zdroj: Mercedes-Benz
Domov
Zdieľať
Diskusia