Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. októbra 2023, 12:30
Čas čítania 5:57
Tímea Krauszová

8 produktov, ktoré používa Selena Gomez, a ich lacnejšie varianty: Namiesto 440 eur zaplatíš dokopy 105

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU MAKE-UP
Uložiť Uložené

Selena tento rok ukázala viacero rutín, je celkom možné, že sa v novom roku dočkáme Rare Beauty skincare produktov. No dovtedy jej na poličkách v kúpeľni trónia iné značky – občas také, ktoré si bežní ľudia len tak nemôžu dovoliť.

Nejakým zázrakom sa Selene Gomez darí vyzerať úchvatne aj krátko predtým, než sa začne chystať na odlet o šiestej ráno. Kým niektoré „zázraky“ ostávajú skryté – málokto pozná jej kompletný jedálniček či kozmetické ošetrenia, iné si môžeš kúpiť. So svojou rannou rutinou sa totiž podelila na Tiktoku.

Podľa jej posledného videa stojí jej ranná skincare dohromady zhruba 440 eur. A to znie ako desivý budíček. Selena však viackrát povedala, že drahšie značky – v minulosti mala v rutine napríklad Dior či La Mer – zvykne dostávať zdarma a potom si znovu kúpi len tie produkty, ktoré jej sadli.

Keďže väčšina ľudí takúto možnosť nemá, hľadali sme cenovo dostupnejšie alternatívy, ktoré ťa takisto prebudia, rozjasnia a zhydratujú hneď ráno. Tak, aby si mohla vyjsť z bytu spokojná sama so sebou. S naším výberom môžeš mať podobnú rutinu už od 105 eur (za 23 % pôvodnej ceny!) podľa toho, ktorý retinoid si vyberieš. 

Ak ťa podobný obsah baví, prečítaj si, ako ušetriť na kozmetike a čím sa dajú nahradiť populárne luxusné produkty. Za ušetrené peniaze zváž vstup do klubu Refresher+.

Odporúčané
Oplatí sa ti kupovať krém za 500 € či vitamínové sérum za 200 €? Našli sme lacnejšie alternatívy populárnej luxusnej kozmetiky Oplatí sa ti kupovať krém za 500 € či vitamínové sérum za 200 €? Našli sme lacnejšie alternatívy populárnej luxusnej kozmetiky 13. novembra 2022, 14:30

Ako vyzerá Selenina rutina

Ako prvé si na pleť nastriekala pleťovú vodu Mario Badescu s obsahom ružovej vody, Aloe vera a byliniek. Vôňa a chladivý efekt jej zrejme pomôžu prebudiť sa. Nasledovalo čistenie pokožky s iS Clinical Cleansing Complex, čo je ľahký čistiaci gél, ktorý nevysušuje.

Nasledoval jeden z jej vlastných produktov, vankúšiky pod oči značky Rare Beauty (Hydrating Under Eye Patches), ktoré nechala chvíľu pôsobiť. Rutinu zakončila troma produktmi značky Dermalogica: najskôr viacúčelovým tonerom na zjemnenie textúry pokožky, potom sérom Smart Response na hydratáciu a rozjasnenie a na záver sérom s retinolom. Pod oči si dala len trošku Rare Beauty rozjasňujúceho korektora a zakončila to fixačným sprejom Rare Beauty.

@selenagomez

6 m flight be like

♬ cardigan - Taylor Swift

Je to veľmi ľahká a časovo dostupná rutina nielen v prípade, že ťa čaká skorý ranný let, ale aj na nadchádzajúce studené a tmavé rána, keď sa človeku fakt nechce. Ako tieto produkty obmeniť tak, aby bol efekt porovnateľný, ale cenovka podstatne nižšia?

Odporúčané
Takto ušetríš na kozmetike desiatky eur. Našli sme lacné alternatívy obľúbených mejkapov, púdrov či ceruziek na obočie z Tiktoku Takto ušetríš na kozmetike desiatky eur. Našli sme lacné alternatívy obľúbených mejkapov, púdrov či ceruziek na obočie z Tiktoku 13. januára 2023, 16:30

1. Hydratačná hmla

Osviežujúca hmla na pleť Mario Badescu Hydrating Face Mist obsahuje zmes Aloe vera a extraktov z gardénie, ruže, morskej riasy chaluhy bublinatej a tymianu. Je to voňavý, možno až aromaterapeutický produkt s antioxidačným, upokojujúcim a aj protizápalovým účinkom. V drogérii ho zoženieš za 15,90 € (236 ml) a je to jedna z najlacnejších vecí v tejto rutine.

Ak napriek tomu hľadáš ešte lacnejšiu verziu, siahni buď po obyčajnej ružovej vode, ktorú v drogériách a bioobchodoch zoženieš aj za menej ako desať eur, alebo vyskúšaj osviežujúcu pleťovú hmlu značky Nuxe.

Nuxe Very Rose Refreshing Toning Mist

Cena: 10,90 € za 200 ml

V čom sa produkty podobajú: Obsahuje ružovú vodu, má hydratujúce a upokojujúce účinky.
V čom sa odlišujú: Balenie je menšie, neobsahuje Aloe vera a ďalšie bylinné extrakty.

Vľavo hydratačná hmla Mario Badescu s ružovou vodou a aloou, vľavo hmla Nuxe s ružovou vodou. Ceny: 15,90 € vs. 10,90 €.
Vľavo hydratačná hmla Mario Badescu s ružovou vodou a aloou, vľavo hmla Nuxe s ružovou vodou. Ceny: 15,90 € vs. 10,90 €. Zdroj: Mario Badescu, Nuxe

2. Čistiaci gél

iS Clinical Cleansing Complex je ľahký čistiaci gél, ktorý obsahuje upokojujúce zložky (pupočník ázijský, harmanček), niekoľko vitamínov a aj prírodné zložky ako zdroje kyselín (cukrová trstina ako prírodný zdroj kyseliny glykolovej a biela vŕba ako zdroj kyseliny salicylovej). Predchádza vyrážkam, hĺbkovo čistí, rozjasňuje, vyhladzuje, no pleť nevysušuje. Zoženieš ho od 45 € (180 ml).

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

Rovnaký alebo veľmi podobný mix viacerých vitamínov (A, C, E), upokojujúcich látok a aj zdrojov AHA kyselín za oveľa nižšiu cenu nezoženieš. Ale ak máš pleť so sklonom k akné a zároveň obmedzený rozpočet na kozmetiku, vyskúšať môžeš aj:

Cerave Blemish Control Cleanser

Cena: 13 € za 236 ml

V čom sa produkty podobajú: Obsahuje kyselinu salicylovú a glycerín, je to penivý gél, ktorý hĺbkovo čistí, ale nevysušuje.

V čom sa líšia: Namiesto upokojujúcich látok ako harmanček či cica je v zložení komplex ceramidov a niacínamid na obnovu kožnej bariéry, a v zložení je aj iná kyselina (PHA namiesto AHA), ktorá jemne exfoliuje a vyhladzuje povrch pokožky.

Vľavo iS Clinical Cleansing Complex (45 eur), vpravo Cerave Blemish Control Cleanser (13 eur).
Vľavo iS Clinical Cleansing Complex (45 eur), vpravo Cerave Blemish Control Cleanser (13 eur). Zdroj: iS Clinical, Cerave

3. Masky pod oči

Rare Beauty Hydrating Under Eye Patches hydratujú, zmenšujú opuch okolo očí a pripravia pokožku na mejkap. Obsahujú zelený čaj a kakao (antioxidanty), kofeín (na zníženie opuchu), pár rastlinných extraktov a kyselinu hyalurónovú. Osem párov kúpiš za 24 €, ale dá sa to aj lacnejšie.

Tento Refresher test masiek pod oči s cenovkou do päť eur ukázal, že v drogérii zoženieš veľmi príjemné, chladivé a účinné masky aj za jedno-dve eurá:

Dr. Max Caffeine Hydrogel Eye Patches

Cena: 2,99 € za 8 párov (necelých 40 centov za pár)

V čom sa produkty podobajú: Obsahujú bylinné extrakty, kofeín aj kyselinu hyalurónovú.

V čom sa odlišujú: Extra hydratáciu zabezpečí kolagén a produkt neobsahuje antioxidanty.

Vľavo vankúšiky pod oči Rare Beauty (24 eur/8 párov), vpravo vankúšiky Dr. Max (2,99 €/4 páry).
Vľavo vankúšiky pod oči Rare Beauty (24 eur/8 párov), vpravo vankúšiky Dr. Max (2,99 €/4 páry). Zdroj: Rare Beauty, Dr. Max

4 + 5 Viacúčelové tonikum a hydratačné sérum

Takmer 40 € treba „vysoliť“ za multifunkčné tonikum značky Dermalogica (Multi-Active Toner v 250 ml balení). Je to nadupaná hydratačná vodička plná upokojujúcich zložiek (Aloe, uhorka, baza čierna) a zložiek, ktoré sa prirodzene vyskytujú aj v našej pokožke.

Odporúčané
Kolagén je pre tvoju pleť dôležitejší, ako si možno myslíš: Ako súvisí s vráskami a prečo ho pravidelne dopĺňať? Kolagén je pre tvoju pleť dôležitejší, ako si možno myslíš: Ako súvisí s vráskami a prečo ho pravidelne dopĺňať? 27. februára 2024, 12:00

Hneď potom Selena nanáša prvé z dvoch sér: hydratačné sérum Dermalogica Smart Response. Je to najdrahší produkt v celej rutine, stojí takmer 165 € za 30 ml produktu. Má štyri účinky: hydratuje, rozjasňuje, spevňuje a upokojuje, a navyše je sérum aj smart. Pokročilé zloženie je vytvorené tak, aby reagovalo na potreby pleti v reálnom čase – práve túto technologickú časť len ťažko nahradiť lacnejšou verziou, takéto výmysly stoja peniaze.

Ale nie je také ťažké nájsť kombináciu produktov, ktoré spoločne hydratujú, rozjasňujú, spevňujú a upokojujú. Našli sme preto kombináciu, ktorá poslúži ako dupe k toniku aj séru. Nemajú rovnakú textúru, no zložením sa podobajú a postarajú sa o všetky spomenuté účinky. 

Beauty of Joseon: Glow Serum Propolis + Niacinamide

Cena: 19 € za 30 ml

V čom sa produkty podobajú: Kórejské sérum podobné medu obsahuje niacínamid na rozjasnenie a viaceré upokojujúce zložky.

V čom sa odlišujú: Produkt ti „vykryje“ niektoré účinky tonera a niektoré účinky séra, no konzistenciu má inú. Pomáha aj pri boji s akné, obsahuje antioxidanty a prírodné extrakty, ale z iných rastlín. 

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + Phytoceramides Moisturizer

Cena: 24,10 € za 100 ml

V čom sa produkty podobajú: Silne hydratujúci účinok, množstvo zložiek, ktoré sa vyskytujú aj v pleti, hodí sa pod mejkap.

V čom sa odlišujú: Pridaná urea, alantoín, kyselina hyalurónová či glycerín na hydratáciu, upokojenie a zmäkčenie pokožky. Neobsahuje prírodné extrakty.

Vľavo toner a sérum od značky Dermalogica (spolu za 205 eur). Vľavo sérum od Beauty of Joseon a hydratačný krém od The Ordinary (spolu za 43 eur).
Vľavo toner a sérum od značky Dermalogica (spolu za 205 eur). Vľavo sérum od Beauty of Joseon a hydratačný krém od The Ordinary (spolu za 43 eur). Zdroj: Dermalogica, Beauty of Joseon, The Ordinary

6. Sérum s retinolom

Retinolové sérum od Dermalogica, ktoré Selena používa, stojí viac ako sto eur za 30 ml balenie. Je jasné, že nie každý si to môže pravidelne dovoliť, navyše pokiaľ ide o retinoidy, každému vyhovuje niečo iné, preto ani pri výbere dupes to nie je jednoduché.

Odporúčané
Môžeš sa zbaviť akné za jeden deň? Dermatologička radí, ako zmierniť vzhľad akné čo najrýchlejšie Môžeš sa zbaviť akné za jeden deň? Dermatologička radí, ako zmierniť vzhľad akné čo najrýchlejšie 22. februára 2024, 9:00

Pre tých, ktorí s retinolom len začínajú, sme našli lacné sérum od známej maďarskej značky, a pre fajnšmekerov, ktorí sa s retinoidmi poznajú už roky, zas odporúčame britskú, takisto veľmi známu alternatívu. Oba produkty sú aspoň o polovicu lacnejšie.

Geek & Gorgeous A-Game 5 alebo A-Game 10 (5 je pre začiatočníkov, 10 pre pokročilých)

Cena: 14/19 € za 30 ml (vyššia koncentrácia je drahšia)

V čom sa produkty podobajú: Ľahká krémová textúra, ktorá sa rýchlo vpije a účinne pôsobí proti vráskam, nerovnému povrchu pleti, mdlej pokožke a vyrážkam.

V čom sa líšia: Tento produkt má retinal, zatiaľ čo Selena siahla po sére s retinolom a ďalšími derivátmi vitamínu A v spoločnej 3,5 % koncentrácii. Keďže pri prevencii ide aj tak o vytrvalosť, nielen o koncentráciu, môžeš si dovoliť trošku ušetriť.  

Medik8 Crystal Retinal

Cena: od 50 € podľa koncentrácie (čím silnejšie sérum, tým vyššia cena)

V čom sa produkty podobajú: Oba produkty sú založené na technológii postupného uvoľňovania vitamínu A a v oboch nájdeš aj zmes antioxidantov, bylinných extraktov a olejov na pridanú hydratáciu a upokojenie.

V čom sa líšia: Medik8 obsahuje iba retinal (bez ďalších derivátov) a na výber je z viacerých koncentrácií. 

Vľavo retinolové sérum od Dermalogica (105 eur). Vpravo dve alternatívy: lacnejšia a beginner-friendly Geek & Gorgeous (od 14 eur) a sofistikovanejší Crystal Retinal dostupný vo viacerých koncentráciách (od 50 eur).
Vľavo retinolové sérum od Dermalogica (105 eur). Vpravo dve alternatívy: lacnejšia a beginner-friendly Geek & Gorgeous (od 14 eur) a sofistikovanejší Crystal Retinal dostupný vo viacerých koncentráciách (od 50 eur). Zdroj: Dermalogica, Geek & Gorgeous, Medik8

7. Rozjasňujúci korektor

Rare Beauty Positive Light Under Eye Brightener stojí 32 €, a hoci je nádherný (a najmä dostupný v dostatočne širokej škále odtieňov), zaobídeš sa aj bez neho. Na ľahké až stredné krytie, krémovú textúru a rozjasňujúci účinok stačí zbehnúť do najbližšej drogérie.

L'Oréal Paris Eye Cream in a Concealer

Cena: 9,95 €

V čom sa produkty podobajú: Korektor kryje, rozjasňuje a hydratuje, k očnému okoliu je jemný a hodí sa na no makeup makeup look aj na celodenný „výjazd“. Je dostupný vo viacerých odtieňoch (v slovenských drogériách je ich počet menší než v zahraničí). 

V čom sa produkty líšia: Neobsahuje bylinné výťažky.

Vľavo korektor Rare Beauty (32 eur), vpravo korektor L'Oréal (9,95 eur).
Vľavo korektor Rare Beauty (32 eur), vpravo korektor L'Oréal (9,95 eur). Zdroj: Rare Beauty, L'Oréal Paris

8. Fixačný sprej

Pravda je taká, že ak máš obmedzený budget, budeš si musieť vybrať medzi silne fixujúcim sprejom alebo silne hydratujúcou a rozjasňujúcou hmlou. Rare Beauty Always an Optimist 4-in-1 Mist stojí zhruba 30 € za 80 ml produktu a už z názvu je jasné, že sľubuje štyri veci: hydratuje, rozjasňuje, osviežuje a zároveň fixuje mejkap. Ak chceš len niečo osviežujúce, odporúčame použiť sprej z úvodu článku a ušetriť. Na fixáciu sme však našli cenovo dostupnejší variant:

NYX Dewy Finish Setting Spray

Cena: 11 € za 60 ml

V čom sa produkty podobajú: Ľahký fixačný sprej predĺži životnosť mejkapu a pleť zanechá žiarivú (ale nie mastnú). Oba obsahujú aj niacínamid na kontrolu tvorby mazu.

V čom sa líšia: V lacnejšej verzii chýbajú ošetrujúce ingrediencie (prírodné oleje a výťažky).

Vľavo fixačný hydratujúci sprej Rare Beauty (30 eur), vpravo fixačný sprej Nyx (11 eur).
Vľavo fixačný hydratujúci sprej Rare Beauty (30 eur), vpravo fixačný sprej Nyx (11 eur). Zdroj: Rare Beauty, Nyx Professional
Domov
Zdieľať
Diskusia