Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
18. septembra 2023, 17:25
Čas čítania 1:33
Ilona Hobzová

Tínedžer má najväčšie afro na svete. Tipneš si, koľko centimetrov účes meria?

Tínedžer má najväčšie afro na svete. Tipneš si, koľko centimetrov účes meria?
Zdroj: Guinness World Records
ZAUJÍMAVOSTI NEWS VLASY A ÚČESY
Uložiť Uložené

Amir Manuel Mendez zo Spojených štátov má zápis v Guinnessovej knihe rekordov v štrnástich rokoch.

Kalifornčan sa medzi rekordérov zapísal vďaka svojim vlasom. Má totiž najväčšie mužské afro na svete. Do knihy bol zapísaný až teraz, rekordnú dĺžku účesu však zaznamenal už vlani v auguste. Jeho afro má 19,67 centimetra do výšky, 24,83 centimetra do šírky a obvod je neuveriteľných 226 centimetrov.

Svoje vlasy si Amir Manuel Mendez začal pestovať asi pred štyri a pol rokom. O zápis do Guinnessovej knihy rekordov požiadal po tom, čo videl predchádzajúceho držiteľa prvenstva a uvedomil si, že jeho účes je oveľa väčší. „Vyčesal som si vlasy, zmeral som ich pravítkom a zistil, že sú dlhšie,“ uviedol Mendez, za ktorého podala žiadosť o zápis jeho matka. Dnes už má chlapec certifikát doma.

Tínedžer hovorí, že vďaka vlasom je nadväzovanie konverzácií oveľa jednoduchšie. Väčšine ľudí, ktorých stretne, sa vraj jeho účes páči. Práve starostlivosť o vlasy je podľa Mendeza zásadná. Rutinná starostlivosť spočíva v tom, že si ich necháva natočené a dôsledne hydratuje nielen vlasy, ale aj pokožku hlavy. Aby si vlasy nezničil, často vraj používa suchý šampón.

Odvtedy, čo získal titul rekordéra, si Američan vlasy z času na čas zastrihne, aby sa zbavil zničených končekov. Aktuálne si vraj však nie je istý, či nechá vlasy ďalej rásť. Raz by však rád prekonal vlastný rekord.

Odporúčané
KVÍZ: Dokážeš uhádnuť desaťročie, v ktorom sa nosili tieto účesy? KVÍZ: Dokážeš uhádnuť desaťročie, v ktorom sa nosili tieto účesy? 26. marca 2024, 16:00

Mendez takisto vyzval tých, ktorí majú akékoľvek jedinečné rysy, aby sa za ne nehanbili a ukázali ich svetu. To sa týka aj vlasov. „Myslím si, že ľudia by mali byť na svoje prirodzené vlasy hrdí a prestať sa za ne hanbiť,“ hovorí. Zápis do Guinnessovej knihy rekordov považuje za splnený sen. „Vždy som si tie knihy so záujmom prezeral a túžil som v nich byť. A teraz je to skutočnosť,“ vyhlásil.

Najväčšie afro medzi ženamiod apríla štyridsaťsedemročná Aevin Dugasová z americkej Louisiany, ktorá druhýkrát prekonala vlastný rekord. Za 24 rokov jej účes narástol 25 centimetrov do výšky, 26 do šírky a do obvodu 165 centimetrov. Aj keď je Aevin za svoj rekord vďačná, afro má vraj aj mnohé nevýhody. Raz si vlasy privrela do dverí na aute alebo sa jej zachytávajú o vetvy stromov. Aj preto afro zriedkakedy nosí rozpustené a starostlivo ho upravuje do rôznych účesov.

Vlasové rekordy patria v Guinnessovej knihe medzi tie vôbec najobľúbenejšie. Pred pár týždňami sa do nej zapísala Američanka s najdlhším mulletom. Ten meria 172,7 centimetra, čo z neho robí najdlhší typ tohto účesu u ženy na svete.

Domov
Zdieľať
Diskusia