Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Lidl.
18. septembra 2023, 9:00
Čas čítania 1:23
Sponzorovaný obsah

Lidl v slovenských mestách buduje parky za 180 000 €. Nový park môže vzniknúť aj v tvojom meste, toto sú podmienky

ZAUJÍMAVOSTI LIDL SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Lidl Čistinky minulý rok získali Modra, Štúrovo, Dolný Kubín, Rimavská Sobota a Komárno.

Projekt Lidl Čistinka vznikol minulý rok. Tieto miesta sú navrhnuté ako mestský park so štyrmi modulmi. Prvou časťou je multifunkčné ihrisko, ktoré využiješ na basketbal, futbal, volejbal či stolný tenis, a nechýba ani workoutová zóna. V ďalšej časti môžeš využiť gril a prístrešok. Zvyšok priestoru je prispôsobený pre deti. Celkovú atmosféru oázy pokoja dotvára množstvo zelene a lavičiek. 

V premiérovom ročníku Lidl zaznamenal až 1 300 000 hlasov. Myslíš si, že ich bude tento rok viac? Príležitosť opäť získa 68 miest a mestských častí. Lokality sú rozdelené podľa počtu obyvateľov do piatich kategórií, z každej vzíde jeden víťaz. Hodnota jednej Čistinky je 180 000 €. 

Zapojenie sa do súťaže je jednoduché. Stačí navštíviť tento web, kde sa registruješ a podporíš svojho favorita. Hlasovať môžeš do 22. októbra. Každý deň môžeš svojmu mestu venovať jeden hlas. 

hlasuj za čistinku pre svoje mesto

Pokoj uprostred mesta

Základné rozloženie parku pozostáva z troch častí s výmerou 12 × 12 metrov a z ihriska s rozlohou 15 × 15 metrov. Každá Čistinka môže byť však jedinečná – moduly je totiž možné variabilne usporiadať s ohľadom na pozemok a lokalitu. Pre lepšiu predstavu si môžeš pozrieť nasledujúce video. 

„Svetové metropoly ako Toronto, Paríž, Londýn, Rím či Berlín môžu slovenským mestám závidieť. Získať mestské parky, čo svet nevidel, je totiž možné len na Slovensku a vďaka Lidlu. Svoj kútik si na Lidl Čistinke nájde každý – veľký či malý, starší aj mladší, športovec aj grilmajster. Zvíťazí Svidník, Vráble, Senec, Nová Baňa, Zvolen alebo niekto iný? O tom rozhodnú v hlasovaní ľudia,“ vysvetlil konateľ Lidl Slovenská republika zodpovedný za nákup a marketing Martin Nagy.

„Chceme robiť zo Slovenska lepšie miesto pre život a byť dobrým susedom všade tam, kde pôsobíme. Je dôležité, aby ľudia trávili čas spolu a aktívne, preto sme na Slovensku postavili päťdesiat detských ihrísk Žihadielok,“ doplnil Martin Nagy. 

Ako vyzerajú postavené Čistinky v slovenských mestách, si môžeš pozrieť v galérii nižšie. Nezabudni, že hlasovanie je dostupné do 22. októbra. 

daj hlas svojmu mestu
Lidl Lidl Lidl Lidl
Zobraziť galériu
(7)

Projekt je realizovaný Nadáciou Lidl a Nadačným fondom Lidl v Centre pre filantropiu v spolupráci s Lidl Slovenská republika, v. o. s.

Domov
Zdieľať
Diskusia