Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
18. septembra 2023, 14:00
Čas čítania 3:57
Tímea Krauszová

Fenoménom tohto roka sú SKIN TINTS. Toto je 7 výborných produktov, ktoré jemne kryjú, neupchávajú póry a prežiaria pleť

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU MAKE-UP
Uložiť Uložené

Tvoja pleť, len ešte lepšia. Aj tak by sa dal opísať efekt skin tints. Je to mejkapový trend roku 2023, ktorým dosiahneš ľahšie až stredné krytie a prežiarenú pleť. Ale neboj, zvládnu viac ako len „no makeup makeup“.

Skin tints (niečo ako tónované hydratačné krémy alebo BB krémy, ale ešte ľahšie!) tento rok narástli na popularite. Do úzadia potlačili krémové aj púdrové mejkapy, dokonca aj o BB krémoch počuť na sociálnych sieťach menej.

Skin tints totiž majú veľmi ľahkú textúru, neupchávajú póry, ľahko sa nanášajú a majú dostatok pigmentu na to, aby ti zakryli nedokonalosti a zjednotili farbu pleti. Na pokožke pôsobia prirodzene a žiarivo, a hoci majú trošku kratšiu výdrž, sú ideálne na všedné dni, keď nie je čas na full glam. Keď máš pocit, že klasický mejkap ti dáva príliš veľa krytia (a vyžaduje si príliš veľa práce), siahni po jednej z týchto jednoduchších alternatív.

Neodolali sme a museli sme na zoznam zaradiť aj značky, ktoré nezoženieš až tak ľahko na Slovensku. S prirážkou ich majú v ponuke niektoré slovenské e-shopy so značkovou kozmetikou, poprípade sa musíš spoľahnúť na najbližší výlet do drogérie Sephora alebo nakúpiť zo zahraničných e-shopov s kozmetikou ako Cult Beauty, kde sú ceny podobné tým na weboch jednotlivých značiek.

Ak sa chceš vyznať v kozmetických procedúrach alebo ťa zaujíma, čo hovoria odborníci na zdravú pleť a vlasy o aktuálnych trendoch, klikni sem pre ďalšie články zo sveta krásy.

Maybelline Super Stay Up to 24H Skin Tint

Maybelline sa podarilo spojiť ľahkosť skin tintu s trvácnosťou bežného mejkapu. Tento produkt má tekutú konzistenciu podobnú séru, poskytuje jemné krytie a žiarivý finiš. Obsahuje perleťové pigmenty, ktoré odrážajú svetlo a vytvárajú tým efekt vyhladenej pleti, ktorá svieti akoby zvnútra. S jemnou vrstvou púdru ti vydrží celý deň v práci či v škole a nerozmazáva sa.

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

Musíme mu vytknúť uzáver s kvapkadlom, ktoré rýchlo zašpiní fľašku, ak si nedávaš pozor. Ale od kozmetiky z drogérie neočakávame bezchybný obal, ale hlavne výkon hodný ceny. A to v tomto prípade vyšlo.

Cena: 14,95 eura v DM

Maybelline Super Stay Up to 24H Skin Tint
Zdroj: Maybelline

L’Oreal True Match Nude Plumping Tinted Skin Serum

Kvapkadlo tohto tónovaného séra nie je o nič lepšie, no zatiaľ len dúfame v obaly s klasickými pumpičkami. To je asi jediná vec, ktorú tomuto produktu chceme vytknúť, pretože inak funguje skvele. Široký výber farieb aj podtónov znamená, že si takmer zaručene prídeš na svoje.

Má veľmi pohodlnú konzistenciu, pripomína klasické hydratačné séra, no pomerne rýchlo zasychá. Odporúčame aplikovať štetcom alebo prstami. Zasychá do zamatového finišu, mierne žiari, ale neleskne sa a mastná pleť ho zrejme ocení.

 

Cena: 17,95 eura v DM

Hyaluronic Tinted Serum L'Oréal
Zdroj: L'Oréal Paris

NYX Luminous Tinted Face Serum

Toto sérum sa hrdo označuje za hybridnú kozmetiku, ktorá spája výhody skincare s výhodami mejkapu. Zjednocuje tón aj textúru pleti a pridáva riadnu dávku glow, má však pomerne jemné krytie a je dostupný len v piatich „univerzálnych“ odtieňoch. Ak ti nesadne akurátne, môžeš ho doladiť korektorom alebo tým, že si vyladíš farbu kontúrovaním. Zaberie to trošku času navyše, ale produkt je pohodlný, hydratujúci a celkom dlho vydrží, takže možno to stojí za risk.

Odporúčané
Kolagén je pre tvoju pleť dôležitejší, ako si možno myslíš: Ako súvisí s vráskami a prečo ho pravidelne dopĺňať? Kolagén je pre tvoju pleť dôležitejší, ako si možno myslíš: Ako súvisí s vráskami a prečo ho pravidelne dopĺňať? 27. februára 2024, 12:00

Konzistenciou je „mliečkový“, vôbec nie mastný (napriek žiarivému finišu) a mastná pleť ho určite bude musieť zafixovať púdrom. Obsahuje viacero hydratujúcich zložiek, takže na zimu to vôbec nie je krok vedľa. Nalíčiš sa hoci aj prstami za pár minút a potme, v tom spočíva krása skin tintov.

Cena: 15 eur na Look Fantastic

nyx luminous tinted face serum
Zdroj: NYX Professional

Fenty Eaze Drop Blurring Skin Tint

Ľahký mejkap s jemným až stredným krytím, hydratačným účinkom a jemne vyhladzujúcim efektom využiješ na dokonalý no makeup makeup look. Takmer ho na pokožke nevidieť, vieš ho vrstviť a nahradí ti aj primer s vyhladzujúcim účinkom pre menej badateľné nedokonalosti.

Odoláva potu, vlhkosti aj otieraniu a najlepšie sa nanáša prstami. Rozotrieš ho ľahko ako bežný krém, pomerne rýchlo zasychá na zamatový, mierne žiarivý finiš. Je dostupný v 25 odtieňoch, čo je menej než bežné mejkapy od Fenty Beauty, no odtiene sú trošku flexibilnejšie a kontúrovaním ľahko vyladíš nezrovnalosti.

Cena: 31 eur v Sephore

Fenty Eaze Drop Blurring Skin Tint
Zdroj: Fenty Beauty by Rihanna

Ilia Super Serum Skin Tint

Jednoznačne najdrahší skin tint v našom výbere, no je ovenčený toľkými oceneniami, že ho nemožno ignorovať. Ilia celkom odvážne vyskúšala nahradiť v jednom kroku krém, primer, SPF-ko aj samotný mejkap a viac-menej úspešne. Pri slnečnej ochrane by sme napriek SPF 30 nedali ruku do ohňa (potrebuješ pomerne veľké množstvo produktu na takú ochranu, pričom pointa skin tintov je ľahkosť, takže stále by sme pridali nejakú formu ochrany navyše).

Odporúčané
Môžeš sa zbaviť akné za jeden deň? Dermatologička radí, ako zmierniť vzhľad akné čo najrýchlejšie Môžeš sa zbaviť akné za jeden deň? Dermatologička radí, ako zmierniť vzhľad akné čo najrýchlejšie 22. februára 2024, 9:00

Pri ostatných tvrdeniach to už musíš vyskúšať na sebe. Značka pri klinických testoch dokázala, že skin tint časom zlepšuje vzhľad suchej pokožky, znižuje známky škvŕn, začervenania, vrások a nerovnomerného tónu. Obsahuje kyselinu hyalurónovú, niacínamid či alou.

Cena: 57 eur v Sephore

Ilia Super Serum Skin Tint SPF 30
Zdroj: Ilia

Saie Slip Tint

Tento ultrapohodlný skin tint je nabitý prísadami, ktoré pokožka miluje a pri pravidelnom používaní ti sľubujú aj dlhodobý skincare efekt. Produkt je obohatený o kyselinu hyalurónovú a SPF 35 (hoci samo osebe ti ako slnečná ochrana nebude stačiť, je to príjemný bonus). Navyše obsahuje aj sladké drievko na rozjasnenie pigmentových škvŕn, upokojujúcu alou, vitamíny A a E pre antioxidačnú ochranu a ďalšie ingrediencie, ktoré pomáhajú upokojiť podráždenú pokožku, vyrážky či ekzémy.

V tomto prípade ide fakt o silnú kombináciu pigmentov a blahodarných ingrediencií, dostupnú v 14 odtieňoch. Navyše v balení s výbornou pumpičkou a bez pridanej vône, takže aj citlivá koža tento skin tint znesie. Najmä v zimných mesiacoch, keď sa menej slníš aj potíš, ti ráno postačí kombinácia SPF + Ilia skin tint + trošku farby na líčka a môžeš ísť von z domu. Päťminútová rutina, jak má byť!

Cena: 31 eur na Cult Beauty

Slip Tint Dewy Tinted Moisturizer
Zdroj: Saie

Rare Beauty Positive Light Tinted Moisturiser

Slečna Selena Gomez nemôže chýbať v článku o mejkape. Jej značka Rare Beauty má totiž v ponuke make-up, ktorý okamžite rozjasní pleť a ľahko až stredne kryje – zároveň ju hydratuje a chráni pred slnkom (SPF 20). Ľahko ho nanesieš prstami, zanecháva zjednotenú pleť s prirodzeným jasom. Je ideálny na dni, keď ledva stíhaš niečo zjesť, ale chceš vyzerať aspoň trošku upravene.

Odporúčané
VALENTÍN: 14 darčekov na 14. februára, ktoré ju potešia viac ako čokoláda zo supermarketu VALENTÍN: 14 darčekov na 14. februára, ktoré ju potešia viac ako čokoláda zo supermarketu 8. februára 2024, 10:00

Nelepí, nie je pocitovo mastný a do pár sekúnd sa usadí ako hydratačný krém. Zakryje nedokonalosti, jemne vyhladí vrásky či póry a navyše vydrží prekvapivo dlho. V ponuke je 24 odtieňov a všetky sú vhodné aj na citlivú pokožku.

Cena: 36 eur v Sephore

Rare Beauty Positive Light Tinted Moisturiser
Zdroj: Rare Beauty
Domov
Zdieľať
Diskusia