Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. augusta 2023, 16:31
Čas čítania 2:06
Denisa Šútorová

BIZÁR: Nevesta požiadala o rozvod iba deň po svadbe, dôvodom bolo správanie ženícha na hostine

ZAUJÍMAVOSTI SVADBA
Uložiť Uložené

Po incidente mal vraj ženích pripravené aj záložné cupcaky.

Svadba, to nie je len spečatenie lásky a manželského zväzku, ale aj nekonečná studnica nezabudnuteľných zážitkov. Tie však v mnohých prípadoch nie sú len pozitívne. Dôkazom je aj skúsenosť anonymnej nevesty zo zahraničia, ktorej novopečený manžel na hostine zaboril tvár do svadobnej torty. Hneď na druhý deň tak požiadala o rozvod.

V príspevku, ktorý minulý rok v januári zverejnila do poradenského stĺpčeka Slate’s Dear Prudence advice column, napísala: „Vydala som sa pred Vianocami a dúfam, že budem rozvedená alebo bude svadba anulovaná do konca januára.“ Dôvodom bolo porušenie sľubu zo strany ženícha: ten prisahal, že jej počas svadby nehodí tortu do tváre. „Bolo to moje jediné pravidlo,“ vyjadrila sa nevesta. Tá mala zrejme svojho nastávajúceho poriadne prečítaného.

Nevesta požiadala o rozvod len deň po svadbe. Ženích ju totiž sotil do torty.
Nevesta požiadala o rozvod len deň po svadbe. Ženích ju totiž sotil do torty. Zdroj: Unsplash/Aneta Voborilova

„Ako rozumný muž, ktorý ma dobre pozná, to neurobil. Namiesto toho ma zozadu chytil a hlavu mi strčil do torty,“ sarkasticky pokračovala. Najhoršie na tom však bolo, že nešlo o spontánny nápad, ale o premyslený plán. Hneď nato, ako bola celá torta zničená a nevesta poriadne zahanbená, mal ženích údajne pripravené ešte záložné cupcaky.

„Odišla som. Na druhý deň som mu povedala, že sme skončili. Stojím si za tým,“ priznala nevesta. Jej sklamanie sa však pri manželskom nedorozumení zďaleka nekončí. Veľa jej blízkych priateľov si totiž myslelo, že zareagovala prehnane, a radili jej, nech dá manželovi ešte jednu šancu.

Na spomínaný portál napísala aj to, že všetci z jej okolia sú si istí, že rozvodom robí obrovskú chybu, a preto začala váhať. Poradenský stĺpček Prudence ju však v rozhodnutí vo veľkom podporil. Ženíchov nápad označil dokonca za red flag a obrovskú neúctu. „Všetci sú si takí istí, že robíš chybu, ale nie sú to oni, ktorí sa musia každý deň prebúdzať s mužom, ktorého správanie ich ohromne vytáča. Takže jediné, čo musíš, je počúvať seba,“ ozvalo sa na Prudence.

Nevesta si však vyslúžila podporu aj na stránke Wedding Shamers Reddit, kde bol jej príspevok prezdieľaný. Veľa používateľov označilo ženíchov čin za pohoršujúci a napísalo, že by sa zachovali podobne. „Wow. Toto svedčí o zlom srdci. Prečo by sa niekto chcel vydať za niekoho, kto sklame vašu dôveru?“ odznelo. Táto nepopulárne populárna kauza však neskôr vzbudila vášnivú debatu aj na Twitteri, kde sa svet rozdelil na dva tábory.

Kým ženy sa väčšinou stavali na stranu dotknutej nevesty a tvrdili, že po takomto prekročení hraníc mala plné právo opustiť svojho manžela, niektorí píšu, že ide len o žart a nemá preháňať. Na slovo „žart“ však na Twitteri zareagoval používateľka Deann Wiley, ktorá

A chance to humiliate and/or physically assault your partner under the guise of playfulness. Common abuse tactic. Everyone around will invalidate the bride’s feelings because he was “just playing” & she should “lighten up”. https:/t.co/xJmrEl4iCC

— I appreciate you. (@DeeLaSheeArt) August 12, 2023 " target="_blank" rel="noopener">napísala: „Je to šanca ponížiť a/alebo fyzicky napadnúť svojho partnera pod zámienkou hravosti. Bežná taktika zneužívania. Všetci naokolo znevážia nevestine city, pretože on sa ,iba hral‘ a ona by to mala brať s ,nadhľadom‘.“

Valese Jones z magazínu Glamour jej dáva za pravdu. Ženy podľa nej strávia plánovaním svojho looku niekoľko mesiacov a niekedy aj rokov, tak prečo by im to niekto chcel pokaziť koláčom v tvári? Čo si myslíš ty, nám nezabudni dať vedieť v ankete nižšie.

Anketa:
Ako by si zareagovala v podobnom prípade ty?
Nevesta urobila dobre, takúto neúctu si nezaslúžila. Zrejme by som sa s rozvodom zachovala podobne.
Rozvod! Okamžite.
Rozvod je podľa mňa priveľa, ale určite by som bola sklamaná.
Bez boja sa nevzdávam, hneď by som to dotyčnému vrátila.
Beriem to ako žart. Aspoň by boli spontánne fotky.
Nevesta urobila dobre, takúto neúctu si nezaslúžila. Zrejme by som sa s rozvodom zachovala podobne.
35 %
Rozvod! Okamžite.
13 %
Rozvod je podľa mňa priveľa, ale určite by som bola sklamaná.
20 %
Bez boja sa nevzdávam, hneď by som to dotyčnému vrátila.
17 %
Beriem to ako žart. Aspoň by boli spontánne fotky.
15 %
Domov
Zdieľať
Diskusia