Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. augusta 2023, 8:30
Čas čítania 1:09
Martin Mičuda

Hennessey Venom F5 Revolution zhadzuje strechu, o brutálny výkon 1 843 koní však neprichádza

Hennessey Venom F5 Revolution zhadzuje strechu, o brutálny výkon 1 843 koní však neprichádza
Zdroj: Hennessey
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Venom F5 Revolution spoznávame vo verzii s odnímateľným strešným panelom.

Písal sa rok 2020, keď americký výrobca Hennessey Performance predstavil svoj prvý vlastný model pod názvom Venom F5. V úvode tohto roka sme spoznali jeho nový variant Revolution, ktorým chcú Američania svetu dokázať, že ich výtvor nie je len o rýchlosti v priamke, ale aj o skvelých okruhových vlastnostiach. Hennessey totiž deklaruje, že Venom F5 dokáže presiahnuť hranicu 300 míľ/h, teda 480 km/h. Verzia Revolution však cieli skôr na kľukaté cesty, no a teraz ju spoznávame v otvorenom podaní.

Odporúčané
Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur 20. januára 2021, 14:30

Nový Roadster vychádza práve z modelu Venom F5 Revolution, o čom svedčí spleť aerodynamických doplnkov, ktoré majú zaručiť ešte lepšie správanie vo vysokých rýchlostiach v zákrutách. Poznávacím znakom je najmä nasávací otvor nad kabínou a obrovské krídlo. To síce zníži samotnú maximálnu rýchlosť (rýchlostné parametre zatiaľ nešpecifikoval), na okruhoch však bude tento variant určite vynikať, a to aj bez strechy nad hlavou. Roadster má odnímateľný panel z uhlíkových vlákien, ktorý je zvnútra vystlaný Alcantarou a váži len 8 kilogramov.

Venom F5 Roadster, Hennessey, Venom F5,Venom F5 Roadster, Hennessey, Venom F5,Venom F5 Roadster, Hennessey, Venom F5,Venom F5 Roadster, Hennessey, Venom F5,
Zobraziť galériu
(14)

Oproti „bežnej“ F-päťke má Revolution Roadster tuhšie tlmiče a stabilizátory, pričom celá geometria má byť nastavená ešte agresívnejšie. Pohon má na starosti  6,6-litrový vidlicový osemvalec s dvoma turbodúchadlami. Agregát Fury váži len necelých 290 kilogramov, disponuje pritom naďalej výkonom až 1 355 kW/1 843 koní a 1 617 Nm. Aj napriek tomu, že ide o Roadster, pri ktorom museli technici zapracovať na spevnení karosérie, celok váži menej ako 1 400 kilogramov. 

Odporúčané
Testovali sme namakaný 320-koňový Volkswagen Arteon v štýlovej verzii. Je to dokonalý mix športovosti a praktickosti (Test) Testovali sme namakaný 320-koňový Volkswagen Arteon v štýlovej verzii. Je to dokonalý mix športovosti a praktickosti (Test) 16. decembra 2022, 16:30

Americká automobilka má v pláne vyrobiť len 12 exemplárov, každý z nich bude pritom budúceho majiteľa stáť minimálne 3 milióny dolárov. Asi nikoho však neprekvapí, že táto striktne limitovaná séria je už vypredaná. K slávnemu odhaleniu a vystaveniu novinky dôjde už 18. augusta počas tradičnej udalosti Monterey Car Week, v kuloároch sa pritom šepká, že jedným zo šťastných majiteľov má byť Michael Jordan.

Venom F5 Roadster, Hennessey, Venom F5,
Zdroj: Hennessey
Domov
Zdieľať
Diskusia