Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš článok:
Toto sú najhoršie pláže v Európe podľa hodnotenia návštevníkov: cigarety a smeti zahrabané v piesku a podpriemerné služby

Agios Fokas – Psalidi, Kos, Grécko 

  • špinavá pláž, drahé nápoje, nepríjemný personál, hryzúci hmyz

Podpriemerné a drahé jedlo, špinavá pláž a kopec lietajúcej hávede. Takto opisujú turisti pláž Agios Fokas – Psalidi v Grécku, na ktorej sa nachádza zariadenie s občerstvením a nápojmi. Na čo všetko sa sťažovali? 

Pláž Agios Fokas – Psalidi turisti opisujú ako špinavú a podnik, ktorý sa na nej nachádza, má podľa nich nepríjemný personál.
Pláž Agios Fokas – Psalidi turisti opisujú ako špinavú a podnik, ktorý sa na nej nachádza, má podľa nich nepríjemný personál. Zdroj: TripAdvisor

„Pláž sa nachádza na východnom konci ostrova, západne od hotela Dmitra Beach. Je to tmavošedá piesočnatá pláž, v ktorej je však množstvo kamienkov. Parkovanie je bezplatné a more čisté, no je tu málo tieňa, pláž je špinavá a v júni bol problém aj s hryzúcim hmyzom, najmä so žltozelenými lietajúcimi chrobákmi. Presunuli sme sa teda na inú pláž, kde sme neboli zožratí zaživa,“ napísal Vladimir C.  

Pláž síce podľa turistov vyzerá pekne a útulne, tvrdia však, že obsluhujúci personál kazí celkový dojem. „Všetky ležadlá sú rezervované, musíte sedieť na plastových stoličkách. Nepáčilo sa nám to, sadli sme si teda na kávu... trvalo 45 minút, kým si nás všimli. Potom prišiel nahnevaný čašník, ktorý prežúval syr, aby dostal osem eur za dve kávy. Nikdy by sme tam už nešli,“ opisuje svoju skúsenosť Nadia S. 

Bacvice, Chorvátsko 

  • špina, nepekné okolie, plytká voda

Aj milované Chorvátsko dokáže nepríjemne prekvapiť. Napríklad pláž Bacvice považujú niektorí za najhoršiu pláž v tejto krajine. Turisti sa sťažujú najmä na znečistenie, ale aj plytkú vodu. 

Pláž Bacvice je podľa niektorých turistov znečistená, niektorým sa nepáči ani jej okolie.
Pláž Bacvice je podľa niektorých turistov znečistená, niektorým sa nepáči ani jej okolie. Zdroj: TripAdvisor

„Táto pláž nás sklamala, bola špinavá a nie veľmi pekná. Bolo na nej množstvo odpadkov a piesok tiež nevyzeral najlepšie. Ani okolie sa mi nepáčilo. Bolo tam veľa betónu a voda bola príliš plytká. Betón sa mi tiež nezdal čistý. Prichádzajúc zo severného pobrežia Austrálie a žijúc na pláži, bolo to veľké sklamanie,“ napísal na TripAdvisore používateľ Ginges_revenge. 

Odporúčané
Rarach ma vzal do jeho dedinky na Madeire: Moje deti tu majú to najlepšie detstvo. Kedysi som bol chuligán, teraz som otec Rarach ma vzal do jeho dedinky na Madeire: Moje deti tu majú to najlepšie detstvo. Kedysi som bol chuligán, teraz som otec 15. októbra 2024 o 12:30

S jeho negatívnou skúsenosťou sa stotožňuje aj používateľ J. Kuijpers, ktorý sa pre zlú skúsenosť radšej rozhodol zvoliť inú pláž. „Jedna z najšpinavších pláží v Chorvátsku, najmä v porovnaní s miestami ako Lopud. Ani voda nie je najčistejšia. Jedinou výhodou je poloha a skutočnosť, že vo vode môžete ísť naozaj ďaleko a stále budete stáť. Na druhý deň sme sa rozhodli radšej navštíviť pláž Kasjuni, ktorá bola oveľa čistejšia (ale s malými kamienkami),“ napísal. 

Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok končí na ďalšej strane
Strana 2 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia