Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
27. júla 2023, 19:15
Čas čítania 1:33
Martin Mičuda

Mercedes-Benz triedy V prešiel komplexnou modernizáciou, ktorá mení masku, vylepšuje svetlá a prináša luxusnejší interiér

Mercedes-Benz triedy V prešiel komplexnou modernizáciou, ktorá mení masku, vylepšuje svetlá a prináša luxusnejší interiér
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Trieda V a od nej odvodené verzie ponúknu modernejšie technológie a ešte väčší luxus.

Budúci rok už bude 10 rokov od príchodu triedy V tretej generácie, a preto prišiel správny čas na ďalšiu modernizáciu, ktorá predĺži život obľúbenému veľkopriestorovému modelu značky Mercedes-Benz. 

Naposledy V-čko prešlo decentným faceliftom v roku 2019, teraz nám automobilka servíruje oveľa komplexnejšie vylepšenia, ktoré sa súčasne týkajú nielen triedy V, ale aj elektrickej verzie EQV a úžitkových variantov Vito a eVito. Ich spoločným znakom je predovšetkým predná časť s novým nárazníkom a odteraz oveľa väčšou maskou, ktorá v závislosti od verzie či balíka ponúka rôzne štruktúry.

Odporúčané
Ako sa kempuje s luxusným Mercedesom? Preverili sme to pri teste modelu Marco Polo Horizon Ako sa kempuje s luxusným Mercedesom? Preverili sme to pri teste modelu Marco Polo Horizon 18. októbra 2022, 12:30

Hoci tvar predných svetiel neprešiel zmenou a dokonca aj ich grafika je veľmi podobná, samotná technológia vnútri je značne sofistikovanejšia. Trieda V i jej odvodené verzie totiž dostali vylepšenú svetelnú techniku Multibeam LED, ktorú tvorí až 84 samostatne ovládaných LED modelov s rýchlejšou a presnejšou adaptívnou funkciou.

Jemné zmeny napokon evidujeme aj vzadu, kde sú efektné LED svetlá po novom v priehľadnom zatmavenom kryte, zatiaľ čo pod rozmerným oknom, ktoré opticky zväčšuje aj nový čierny spojler, sa nachádza nápis Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz, trieda V, Vito, EQV,Mercedes-Benz, trieda V, Vito, EQV,Mercedes-Benz, trieda V, Vito, EQV,Mercedes-Benz, trieda V, Vito, EQV,
Zobraziť galériu
(20)

Do ponuky sa dostali nové odtiene karosérie, dizajny 17" až 19" diskov kolies a paleta výbav počíta s viacerými stupňami – okrem základného vyhotovenia sú na výber línie Style, Avantgarde, Exclusive, no a nechýba ani balík AMG Line.

Samozrejme, v ponuke je stále aj vyhotovenie Marco Polo určené na kempovanie. Zásadnou obmenou prešiel v rámci faceliftu interiér, kde si miesto našla už oveľa novšia a modernejšia palubná doska. Trieda V tak premiérovo získava už aj plne digitálne budíky, pretože pred vodičom sa už nachádza širokouhlý panel, ktorý zlučuje dve 12,3" digitálne obrazovky.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Horizontálne orientovaná palubná doska má nielen početne zastúpené náladové osvetlenie, ale konečne na nej už evidujeme aj tlačidlo na bezkľúčové štartovanie.

Úplne nový je napokon aj volant či stredová konzola s pozdĺžnymi výduchmi ventilácie, jej panelom a dotykovou plochou v spodnej časti. Okrem kvalitnejších materiálov, modernejších technológií a väčšieho počtu asistenčných systémov automobilka chce ponúknuť ešte väčší luxus a komfort pre cestujúcich vzadu.

V luxusnej 6-miestnej konfigurácii tak Mercedes-Benz vylepšuje kreslá aj ich lakťové opierky s integrovanými USB vstupmi či bezdrôtovým nabíjaním. Úžitkové varianty Vito a eVito majú opäť o čosi striedmejšiu palubnú dosku, kde sú naďalej analógové budíky s 5,5" displejom a 10,25" obrazovku infotainmentu. Z technickej stránky značka nekomunikuje žiadne parametre, je teda pravdepodobné, že paleta motorov sa nemení. Vrcholom v ponuke tak zostáva 237-koňová verzia V300d s pohonom 4Matic.

Mercedes-Benz, trieda V, Vito, EQV,
Zdroj: Mercedes-Benz
Domov
Zdieľať
Diskusia