Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. júla 2023, 11:17
Čas čítania 1:01
Dominik Vetrák

Netflix zrušil zdieľanie hesiel aj na Slovensku a ľudia začali platiť dobrovoľne viac

Netflix zrušil zdieľanie hesiel aj na Slovensku a ľudia začali platiť dobrovoľne viac
Zdroj: RAWPIXEL.com
FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Netflix sa zrejme poponáhľa so zrušením zdieľaných hesiel aj v iných krajinách.

V Netflixe prebiehajú veľké zmeny. V USA, Kanade a vo Veľkej Británii zrušili základný basic plan za 10 dolárov a ostali len tie drahšie (15,50 dolára za štandardný a 20 dolárov za premium). Vzťahuje sa to však len pre nových predplatiteľov.

Odporúčané
Tom Cruise: najbláznivejšie a najväčšie kaskadérske scény v Mission: Impossible Tom Cruise: najbláznivejšie a najväčšie kaskadérske scény v Mission: Impossible 18. júla 2023, 9:30

Ak si tam niekto chce zaplatiť Netflix a chce lacnejší plán, môže si zvoliť plán s reklamami za 7 dolárov. Ľudia, ktorí si basic platia v súčasnosti, na ňom môžu ostať, až kým si nezrušia alebo nezmenia predplatné. Dá sa predpokladať, že táto zmena príde aj do Európy a na Slovensko.

Medzitým prebieha v USA, Kanade a niekoľkých ďalších krajinách zrušenie zdieľania hesiel. Ak si niekto platí účet a je na ňom viacero profilov, všetci, ktorí ich využívajú, musia bývať v rovnakej domácnosti. Ak niekto býva na inom mieste (zdieľanie hesiel medzi kamarátmi a podobne), musí si doplatiť ďalších 8 dolárov. Netflix sa vyjadril, že zrušenie zdieľania hesiel v Kanade môže predpovedať to, ako to bude prebiehať v USA. V Kanade zaznamenali veľký a rýchly nárast nových predplatiteľov.

Obmedzenie zdieľania účtov im začína prinášať väčší príjem a viac predplatiteľov. Svedčí o tom fakt, že za posledný štvrťrok získali 5,9 milióna nových predplatiteľov. V predošlom štvrťroku získali milión predplatiteľov a štvrťrok predtým zase milión predplatiteľov stratili.

Netflix zatiaľ neoznámil, kedy tieto zmeny prídu aj na Slovensko či do Česka. Dá sa však predpokladať, že steramovacia spoločnosť s tým začne ešte v priebehu tohto roka. Pravidlá zdieľania účtov sa pritom môžu od tých pre iné regióny líšiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia