Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
8 dôvodov, prečo musíš vidieť Gruzínsko: najnavštevovanejšia pamiatka hlavného mesta je pes, nájdeš ho na Google Maps
V hlavnom meste Gruzínska nájdeš na ulici množstvo psov bez domova, väčšina z nich je však priateľská a neublíži. Psy sú kastrované a očkované proti besnote.
V hlavnom meste Gruzínska nájdeš na ulici množstvo psov bez domova, väčšina z nich je však priateľská a neublíži. Psy sú kastrované a očkované proti besnote. Zdroj: peakpx

Ak miluješ psy, baľ kufre

Ľudia, ktorí sa v hlavom meste Gruzínska Tbilisi ocitnú po prvýkrát v živote, zrejme zažijú šok. Či už v dobrom, alebo zlom zmysle slova, to závisí od toho, či majú turisti radi psy. V hlavnom meste je ich totiž neúrekom. Gruzínci však majú pouličné zvieratá pod kontrolou, o čom svedčí aj nasledujúci komentár od Connie Bobroff, ktorá žije priamo v Tbilisi.. 

Odporúčané
Mestá s bizarným spôsobom života: Niekde musia obyvatelia nosiť plynové masky, bývať hlboko pod zemou a inde majú zakázané umierať Mestá s bizarným spôsobom života: Niekde musia obyvatelia nosiť plynové masky, bývať hlboko pod zemou a inde majú zakázané umierať 2. septembra 2024 o 9:30

„Zdá sa, že Gruzínci sa riadia heslom ‚ži a nechaj žiť‘, a to je pekné. Aktívne kontrolujú situáciu so psami na uliciach a videla som aj špeciálne dodávky, ktoré hliadkovali v skorých ranných hodinách a hľadali problémové psy. Existuje aj špeciálna nonstop telefonická linka, ktorá slúži ľuďom na nahlasovanie psov,“ napísala. 

K téme sa vyjadril na známej stránke Tripadvisor, ktorá sa zaoberá turizmom a cestovaním, aj pán Dudley-John Piggott z Tbilisi: „Všetky túlavé psy majú na ušiach známky. To svedčí o tom, že boli zaočkované a vykastrované. Veľmi zriedkavo majú problém s ľuďmi. K agresii môže prísť jedine vtedy, keď sa túlavý pes snaží pripojiť k psej komunite. Sú to veľmi teritoriálne zvieratá a zvyčajne sa zdržiavajú v skupinách po šiestich.“ Ak sa teda psov bojíš, radšej návštevu Tbilisi neriskuj. Pre psích milovníkov je však toto gruzínske mesto doslova rajom na zemi.

Psia sučka s menom Watermelon sa stala miestnou atrakciou v gruzínskom Tbilisi.
Psia sučka s menom Watermelon sa stala miestnou atrakciou v gruzínskom Tbilisi. Zdroj: Google Maps/Joe Kirk

Sučka ako pamiatka v hlavnom meste

Psiu sučku nájdeš na Google Maps a prečítaš si o nej milé recenzie. Miestni, ale aj turisti sa pri nej zastavujú, kŕmia ju a hladkajú. Watermelon (po slovensky melón, pozn. red.), ako ju nazývajú, má na uchu modrú známku, ktorá značí, že je síce bez domova, no nepredstavuje pre verejnosť žiadnu hrozbu. Meno jej dali pre jej bacuľaté, poriadne vykŕmené bruško. 

Odporúčané
Bola som na dovolenke pri mori v Poľsku: Nájdeš tam viac, ako gýčové stánky a smrad spáleného oleja? (Reportáž) Bola som na dovolenke pri mori v Poľsku: Nájdeš tam viac, ako gýčové stánky a smrad spáleného oleja? (Reportáž) 22. augusta 2024 o 9:30

Melón žije na ulici s názvom Amagleba v kartónovej búde. Bezdomovkyňou sa stala z neznámych dôvodov, no podľa miestnych sa o ňu predtým starala staršia pani. Mnohí ľudia jej však poskytujú teplo domova už len tým, že ju chodia navštíviť, donesú jej jedlo a uštedria zopár pohladení. Na internete sučku nazývajú „buchtičkou“ a mnohí dúfajú, že práve zdieľaním a pridávaním recenzií si tohto psíka niekto všimne a poskytne mu trvalý domov.

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 4 z 4
Domov
Zdieľať
Diskusia