Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
7. júla 2023, 14:00
Čas čítania 4:43
Martin Adam Pavlík

POHODA 2023: Alina Pash začarovala dav úžasnou sexy šou a Sleaford Mods rozpútali v dave peklo

POHODA 2023: Alina Pash začarovala dav úžasnou sexy šou a Sleaford Mods rozpútali v dave peklo
Zdroj: Pohoda Festival/Adam Zvolenský
HUDBA FESTIVAL POHODA FESTIVALY HUDBA POHODA 2023
Uložiť Uložené

Prečítaj si, ako to vyzeralo vo štvrtok 6. júla na 26. ročníku festivalu Pohoda.

Žiaden dážď, žiadne dlhé rady, žiadne konflikty a hádky, iba veselé partie kamarátov, zamilované páriky a usmiate rodinky s deťmi. Trenčianske letisko sa vo štvrtok 6. júla premenilo opäť na malý ostrov slobody, kde sa možno cítiť bezpečne a kde ti podajú pomocnú ruku vždy, keď treba. 

Otvárací deň festivalu Pohoda ponúkol oproti minulému roku, keď vystúpil napríklad velikán Nick Cave, trocha slabší program. Ľudia sa však aspoň mohli šetriť na piatok a sobotu, keď je párty pod pódiom vždy výrazne väčšia. Napriek tomu sme videli viacero koncertov, ktoré nás oslovili, a jeden, po ktorom sme boli v nemom úžase.

Pohoda 2023pohoda festival 2023pohoda festival 2023Pohoda 2023
Zobraziť galériu
(23)

Dievča z malej dediny, ktorému sa splnil sen

O 19.00 prišiel na hlavné pódium šéf Pohody Michal Kaščák a získal si publikum hláškou „Späť do práce“, ktorú adresoval organizačnému tímu krátko nato, ako ich osobne predstavil. Následne predstavil prvú interpretku štvrtka, 30-ročnú Ukrajinku Alinu Pash.

„Festival otvorí umelkyňa z Ukrajiny a ja si neviem predstaviť lepší a silnejší začiatok. Sme veľmi radi, že tu môžeme mať takýto festival. Naši susedia nemajú také šťastie, ale dúfam, že veľmi skoro budú opäť slobodní a budú schopní taktiež organizovať podobný festival,“ povedal a následne sympaticky skúsil hovoriť po ukrajinsky, ale priznal, že má trému.

pohoda festival 2023
Zdroj: Pohoda Festival/Martina Mlčúchová

Na pódium následne začala pomaly kráčať k mikrofónu Alina Pash, zámerne ignorujúc dav, ktorý ju však okamžite privítal obrovskými ováciami. Keď sa konečne pozrela smerom do publika, odhalila svoj nádherný hlas a začala ním ľudí doslova hypnotizovať, všetkým padla sánka.

Ukrajinka ukázala viacero performatívnych polôh od rapovania, tancovania až po kričanie a jačanie. Jej hudba je absolútne originálnym mixom alternatívneho popu, folku, R'n'B či rapu. Napriek tomu, že bola na pódiu úplne sama bez akejkoľvek kapely, spravila šou za desiatich práve vďaka svojej rozmanitosti. Počas koncertu dokonca stihla aj zmeniť outfit.

Raz publikum sebavedome roztancovala, inokedy ho sexy zvádzala, následne ho ponorila do ťažkej melanchólie a temných tónov, len aby ho potom zase rozosmiala pomedzi skladby svojím dievčenským prejavom. „Som iba dievča z malej dediny a teraz stojím na hlavnom pódiu. Plnia sa mi sny,“ prezradila skromne a milo speváčka.

Pohoda 2023
Zdroj: Pohoda Festival/Ondrej Koščík
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia