Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš článok:
POHODA 2023: Alina Pash začarovala dav úžasnou sexy šou a Sleaford Mods rozpútali v dave peklo

Čarodejnica, ktorá miluje Tima Burtona

Neskôr dodala, že Ukrajinu chce prezentovať ako silnú a odvážnu krajinu. Nevyhla sa taktiež téme, ktorá sa jej bytostne dotýka. Je ňou prebiehajúca vojna na Ukrajine. „Nie som ten typ človeka, ktorý by chcel spáliť všetkých Rusov. Jediné, čo chcem, je spravodlivosť a verím, že tá raz príde,“ povedala Pash.

Ďalej poďakovala za podporu Ukrajiny a vyzvala ľudí na to, aby nemlčali a nebáli sa hovoriť o tejto téme či pomôcť jej národu, akokoľvek to ide, pretože aj jedno slovo a čo i len jedno euro sa rátajú a vedia občas spraviť veľa. V závere jej koncertu na obrazovke na sekundu prebleskol nápis „Rusko je teroristický štát“.


Vystúpenie však viackrát odľahčila, napríklad keď sa rozhovorila o tom, ako má rada Harryho Pottera či tvorbu majstra gotických hororov Tima Burtona, alebo keď si dala pomedzi skladby poldeci domácej pálenky. Na Instagrame má Alina Pash v popise, že je spievajúca čarodejnica, a čarodejnice či mágiu viackrát spomenula.


Koniec koncov jej podmanivá šou pripomínala akýsi lesný rituál, ktorému by dodalo ešte väčšiu autenticitu, keby sa koncert konal večer za tmy a na menšom pódiu, kde by ju ľudia mohli obkolesiť a tancovať spolu s ňou.

Napriek tomu speváčka dav totálne ovládla a ten robil všetky pohyby, aké mu ukázala, a spieval všetko na povel. Bolo to jednoducho nezabudnuteľné. O to viac, keď vo vzduchu ľudia mávali vlajkou s prečiarknutým písmenom Z.

Pohoda 2023
Zdroj: Pohoda Festival/Ondrej Koščík

Pogo v dave aj deti kresliace domčeky

Po úžasnom koncerte Aliny Pash mali ľudia na výber zo slovenskej tvorby. Mohli ísť na koncert mladého pesničkára z Trenčína menom ERØ alebo na drumnbass-popovú párty v podaní Meowlau X Val. My sme si vybrali druhú možnosť. Ženské duo Meowlau (Laura Jašková) a Val (Valentina Vlková) spolu s bubeníkom Martinom Miklisom rozskákali Arénu Slovenskej sporiteľne, až z toho boli prekvapení. 

Priniesli so sebou príjemnú a vyslovene pohodovú atmosféru aj energické beaty, ktoré ihneď prinútili k pohybu, takže lepšie pokračovanie parádneho otvorenia si ľudia ani nemohli priať. Nemožno sa čudovať, že kapela bola v januári súčasťou slovenskej delegácie v holandskom Groningene, kde vystúpila počas najväčšieho európskeho showcaseového festivalu Eurosonic.

Meowlau X Val SK.
Meowlau X Val SK. Zdroj: Pohoda Festival/Martina Mlčúchová


Charizmatické, surové aj trocha vtipné a zvláštne. Tak by sa dalo v skratke charakterizovať vystúpenie britského punk-rapového dua Sleaford Mods, ktoré rozpútalo v dave miestami totálne peklo. Také veľké pogo na Pohode pod hlavným pódiom nebolo už veľmi dlho, čo nás rozhodne potešilo a navodilo nám široký úsmev na tvári. Len neďaleko odtiaľ si zase nadšene malé deti kreslili na betón kriedou domčeky. Úkaz, ktorý zažiješ jedine na Pohode.

Napriek tomu, že sú vždy na pódiu iba dvaja (spevák Jason Williamson a hudobný skladateľ/producent Andrew Fearn), dokážu vytvoriť obrovskú energiu. Keď človek zavrel oči, akoby počul hrať celú punkovú kapelu, keď ich otvoril, videl komické pohyby Williamsona, ktorý zároveň sugestívne diktoval jedno slovo za druhým výrazným britským akcentom.

Okrem toho v pravidelných intervaloch vždy vyslovene zaškriekal do mikrofónu bez ohľadu na to, aká pesnička práve hrala, čo si publikum úplne zamilovalo a zaškriekalo naspäť alebo sa hurónsky rozosmialo. Úsmev na tvári vyvolával aj Fearn, ktorý po celý čas koncertu len pustil podklad, ktorý vymyslel, a potom už len sám pogoval pred mixom. Sleaford Mods rozhodne prekonali svoj koncert z Pohody v roku 2017.

Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok končí na ďalšej strane
Strana 2 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia