Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
6. júla 2023, 11:26
Čas čítania 1:18
Richard Balog

Šaty za 100-tisíc alebo slnečné okuliare za 20-tisíc eur. Ceny za haute couture novinky Balenciaga sú ako z inej dimenzie

Šaty za 100-tisíc alebo slnečné okuliare za 20-tisíc eur. Ceny za haute couture novinky Balenciaga sú ako z inej dimenzie
Zdroj: Balenciaga
MÓDA BALENCIAGA LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY
Uložiť Uložené

Súčasťou novej kolekcie je aj rytierske brnenie, v ktorom modelka ledva vydržala prejsť po prehliadkovom móle.

Vedenie spoločnosti Balenciaga odhalilo ceny za haute couture modely z novej kolekcie, ktoré navrhol kreatívny riaditeľ Demna Gvasalia so svojím tímom, a všetkým vyrazili dych. Na webovej stránke francúzskeho módneho domu sú k dispozícii náhľady 59 siluet vrátane rytierskeho brnenia, v ktorom modelka ledva prešla po prehliadkovom móle v Paríži.

Najdrahším modelom z kolekcie sú červené šaty (silueta číslo 53) z tylu inšpirované klasickou módou Cristóbala Balenciagu, ktorých cena je 100-tisíc eur bez dodatočných úprav.

Odporúčané
VIDEO: Debutová kolekcia Pharrella Williamsa pre Louis Vuitton je veľkolepá. Spája moderné prvky s tradíciou módneho domu    VIDEO: Debutová kolekcia Pharrella Williamsa pre Louis Vuitton je veľkolepá. Spája moderné prvky s tradíciou módneho domu 20. júna 2023, 22:57

V galérii nižšie nájdeš náhľad desiatich modelov z 52. haute couture kolekcie Balenciaga, ktorá je modernou ódou na klasickú eleganciu. Gvasalia v rámci svojho tretieho haute couture pokusu zvolil (na svoje pomery) veľmi sofistikované línie a tvary, ktoré nesú charakteristické prvky jeho tvorby pre francúzsky módny dom – široké plecia, nadrozmerné strihy, predĺžené siluety obuvi a podobne.

BalenciagaBalenciagaBalenciagaBalenciaga
Zobraziť galériu
(10)

Maxi dlhý kabát (silueta číslo 36) strihaný z moleskinu je vyrobený ručne a v predaji je za 40-tisíc eur, zatiaľ čo bunda z vlny fresco stojí rovných 70-tisíc eur. Náhrdelník, respektíve choker z pozlátenej mosadze má cenu 20-tisíc eur a zaujímavosťou je, že najprv bol vyrobený pomocou 3D tlače, potom odliaty z mosadze a následne opracovaný, vyleštený a dokončený ručne.

V ponuke sú aj „cenovo dostupnejšie“ položky, ako napríklad slnečné okuliare za 2 200 eur, náušnice Danielle za 3 500 eur alebo topánky na vysokých podpätkoch Opera Pump za 3 000 eur, ale tento zoznam je veľmi krátky. Model slnečných okuliarov Regata z 18-karátového ródiovaného zlata s bionylonovými šošovkami kúpiš za 20-tisíc eur.

Cena za návrh rytierskeho brnenia Balenciaga Couture nie je známa, ale pri pohľade na jeho nositeľnosť pochybujeme, že by mal vôbec niekto záujem o kúpu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dedicated to Balenciaga by Demna (@demnagram)

Pozri si záznam z prehliadky novej haute couture kolekcie Balenciaga, ktorá priniesla množstvo zaujímavých modelov za ceny ako z inej dimenzie. Úplný cenník Balenciaga Couture nájdeš online. Jednotlivci, ktorí si chcú produkty kúpiť, musia navštíviť kamenný obchod na Avenue George V 10 v Paríži.

Odporúčané
Raper Future navrhne kolekciu pre módny dom Lanvin. Vedenie firmy ho považuje za vizionára  Raper Future navrhne kolekciu pre módny dom Lanvin. Vedenie firmy ho považuje za vizionára 24. júna 2023, 9:53
Domov
Zdieľať
Diskusia