Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
11. júla 2023, 10:00
Čas čítania 1:01
Martin Mičuda

Jedno z najlacnejších áut na našom trhu prešlo modernizáciou. Nová Kia Picanto chce zaujať odvážnym vzhľadom

Jedno z najlacnejších áut na našom trhu prešlo modernizáciou. Nová Kia Picanto chce zaujať odvážnym vzhľadom
Zdroj: Kia
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY KIA
Uložiť Uložené

Modernizované Picanto ponúka možnosť výberu dvoch benzínových motorov.

Model Picanto je jedným z posledných zástupcov segmentu mini vozidiel, ktorý sa za posledné roky radikálne zmenšil. Automobilka Kia však svoj najmenší a najlacnejší (u nás od 12-tisíc €) model v portfóliu stále drží a nechce sa ho vzdať. Práve naopak, mestský model prešiel výraznou modernizáciou, ktorá mu dodala veľmi odvážny vzhľad. Picanto sa vizuálne priblížilo svojim väčším súrodencom a nabralo na technologickej výbave.

Odporúčané
Peugeot 208: Je auto roka 2020 ideálnym vozidlom pre mladého človeka? (Test) Peugeot 208: Je auto roka 2020 ideálnym vozidlom pre mladého človeka? (Test) 20. mája 2020, 10:15

Svedčí o tom predovšetkým čelná časť, kde došlo k radikálnej zmene tvarov. Ústredným motívom sú vertikálne orientované príplatkové full-LED svetlomety, ktoré sú vzájomne prepojené. Picanto tak vyzerá atraktívnejšie a obzvlášť vo výbave GT-line pôsobí dravým dojmom so štipkou športovosti. Prepojené svetlú sú aj vzadu, kde pribudol aj výrazne tvarovaný difúzor. Na výber sú až 16" disky a deväť lakov karosérie, medzi ktoré pribudli odtiene Signal Red, Smoke Blue, Sporty Blue a Adventurous Green.

Kia, Picanto,Kia, Picanto,
Zobraziť galériu
(2)

Jemné kozmetické úpravy neobišli ani interiér, kde už v štandarde dominuje až 8" dotykový displej multimediálneho prostredia s podporou Apple CarPlay a Android Auto. Za vynoveným volantom je 4,2" digitálny palubný počítač, ktorý je možné nahradiť za plne digitálne riešenie.

Odporúčané
Je nový Mercedes-Benz GLS kráľom najväčších luxusných SUV? Zisťovali sme v podrobnom teste Je nový Mercedes-Benz GLS kráľom najväčších luxusných SUV? Zisťovali sme v podrobnom teste 19. apríla 2020, 15:13

Nové Picanto ponúka možnosť výberu dvoch motorov – 1,0-litrový (67 koní) alebo 1,2-litrový (84 koní) benzínový motor. Oba motory poháňajú predné kolesá prostredníctvom päťstupňovej manuálnej prevodovky, na výber je však aj možnosť automatizovanej manuálnej prevodovky. Tá vychádza z manuálu s ovládacími členmi spojky a radenia, ktoré automatizujú ich príslušné funkcie. Automatizovaný systém ponúka teda to najlepšie z oboch svetov – spája sa v nej úspornosť konvenčnej manuálnej prevodovky s pohodlnou obsluhou automatickej prevodovky, vďaka čomu je jazda v meste oveľa pohodlnejšia.

Kia, Picanto,
Zdroj: Kia
Domov
Zdieľať
Diskusia