Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
FOTO: Tradičný dom v Strekove slúži ako ateliér režiséra. Zaujme ťa záhrada s drevenou pergolou a modrý nábytok

Pôvodné prvky v modernom vyhotovení

„O dome ako takom sme mali už v ideovej fáze dosť presnú predstavu. Ide o typový dom, ktorý sa vyskytuje bežne ako na vidieku, tak aj v mestách. Išlo však o nové zadanie v bežnom susedstve, ateliér režiséra. Podstatný bol sám pán režisér, jeho myšlienky a idea, ako chce užívať dom. Dom prináša dostatok priestoru na debaty s filmovým štábom aj úkryt pre príbuzných či priateľov s deťmi. Rovnako pokojný priestor na prácu. A záhrada, v neposlednom rade ona korunovala celý dom,“ opisuje projekt Jana Benková.

architektúra, Slovensko, Strekov, interiérový dizajnarchitektúra, Slovensko, Strekov, interiérový dizajnarchitektúra, Slovensko, Strekov, interiérový dizajnarchitektúra, Slovensko, Strekov, interiérový dizajn
Zobraziť galériu
(16)

Dom/ateliér režiséra by mal prichýliť dostatočné množstvo ľudí. Ideálne 10 až 12, tzv. úzku filmovú rodinu. Má slúžiť aj ako ateliér pre študentov a priateľov. Aj preto do interiéru zakomponovali veľký stôl, pec s možnosťou ležania, palandu (poschodová posteľ – pozn. red.) a kuchynku za rohom. Palanda sa nachádza nad pecou a stolom hore pod strechou. Vedú k nej dominantné modré schody. Pre hostí je pripravená hosťovská izba.

Priestor bytu je prelomený veľkými oknami s modrými detailmi, čo dodáva interiéru špeciálny vzhľad. Drevená pergola umiestnená medzi obývacou izbou a trávnatou záhradou vytvára akoby prechodný priestor a pod ňou sa nachádza veľký stôl. „Cieľom bolo získať tieň, avšak nezobrať svetlo domu, zároveň chrániť početné osadenstvo na terase pred dažďom,“ hovorí architektka. 

Anketa:
Čo hovoríš na premenu?
Veľmi zaujímavá premena. 
Nič mi to nehovorí. 
Veľmi zaujímavá premena. 
100 %
Nič mi to nehovorí. 
0 %
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia