Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. júna 2023, 10:30
Čas čítania 1:03
Martin Mičuda

Volkswagen začína odhaľovať nový Tiguan. Stále ponúkne aj spaľovacie motory, v interiéri pribudne digitalizácia

Volkswagen začína odhaľovať nový Tiguan. Stále ponúkne aj spaľovacie motory, v interiéri pribudne digitalizácia
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Svetovú premiéru bude mať na jeseň.

Rok 2023 je pre automobilku Volkswagen veľmi významný, pretože okrem svojej novej elektrickej vlajkovej lode či viacerých modernizácií predstaví nástupcov svojich kľúčových modelov. Už na jeseň totiž spoznáme úplne nový Passat (už len ako Variant) aj Tiguan. Tiguan teraz ukazujú na prvých oficiálnych fotografiách, na ktorých sú zatiaľ len maskované exempláre a interiér.

Odporúčané
Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? 15. júna 2022, 14:30

Medzigeneračne vystrieda doterajšie hrany oblejší dizajn, pričom niekoľko dizajnových riešení si prepožičia od elektrických ID modelov – zaslepená úzka maska, zatiaľ čo otvory na prívod vzduchu sa dostanú do nárazníka, ktorý nadobudne spolu so svetlami vzhľad tváre.

Volkswagen, Tiguan,Volkswagen, Tiguan,Volkswagen, Tiguan,Volkswagen, Tiguan,
Zobraziť galériu
(7)

Predné Matrix-LED svetlá získajú premiérovo technológiu IQ.Light HD, ktorá je schopná fungovať precíznejšie a súčasne vie premietať symboly. Samotné svetlomety prepojí svietiaca lišta, ktorá ich spojí s logom. Nová generácia bude stáť na 17" diskoch, maximálna veľkosť bude 20". Z technickej stránky zatiaľ Volkwagen nešpecifikuje paletu motorov, vieme však, že na výber budú nielen agregáty TSI a TDI, ale aj mild-hybrid eTSI a nová generácia plug-in hybridu, ktorá má zaručiť čisto elektrický dojazd až na úrovni približne 100 km. 

Istým špecifikom má byť technológia DCC Pro, teda nové dvojventilové adaptívne tlmiče, ktoré majú zaručiť väčší rozdiel medzi jednotlivými jazdnými režimami a súčasne ponúknuť ešte väčší komfort. Obdobné podvozkové komponenty používa v rámci koncernu len značka Porsche.

Odporúčané
Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? 25. mája 2022, 14:30

Interiér odhalili na fotografiách celý. Tiguan získa novú horizontálne orientovanú palubnú dosku, ktorej centrom bude obrovský, až 15" displej multimediálneho prostredia. Pred vodičom sú 12,3" digitálne budíky, ktoré už nemajú nad sebou tradičnú kaplnku. Volant má opäť fyzické, nie dotykové ovládacie prvky. Veľkou novinkou je volič prevodovky, ktorý sa premiérovo presunie zo stredového tunela priamo na stĺpik riadenia, čiže za volant.

Volkswagen, Tiguan,
Zdroj: Volkswagen
Domov
Zdieľať
Diskusia