Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2023, 13:00
Čas čítania 0:55
Dominik Vetrák

Vyskúšali sme Final Fantasy XVI. Čakajú hráčov lepší bossovia ako v God of War: Ragnarok? (Dojmy z dema)

Vyskúšali sme Final Fantasy XVI. Čakajú hráčov lepší bossovia ako v God of War: Ragnarok? (Dojmy z dema)
Zdroj: Square Enix
TECH FINAL FANTASY XVI
Uložiť Uložené

Oplatí sa šetriť na nové FF XVI?

Square Enix vydalo demo k Final Fantasy XVI, očakávanej RPG hre, ktorá vyjde exkluzívne na PS5 už 22. júna. Demo obsahuje prvé dve hodiny hrania a nás prekvapilo, aké je veľkolepé. V hre budú súboje takzvaných eikonov, čo sú obrovské stvorenia žijúce vnútri vyvolených ľudí. Keď sa bijú, mení sa pôdorys krajín a vyzerá to úžasne. 

Odporúčané
Starfield je epické RPG, ktoré chce nahradiť genialitu Mass Effect. Autori sľubujú hru nekonečných možností Starfield je epické RPG, ktoré chce nahradiť genialitu Mass Effect. Autori sľubujú hru nekonečných možností 12. júna 2023, 14:00

Počas dvoch hodín hrania spoznajú hráči hlavné postavy, niektoré si obľúbia, iné pravdepodobne znenávidia. Príbeh je pútavý a ponúka dostatok zaujímavých udalostí a po skončení dema sa každý hráč chcel dozvedieť viac o tom, ako sa skončí. 

Podarený je aj súbojový systém, na ktorý dohliadal dizajnér bitiek série Devil May Cry menom Ryota Suzuki, ktorý po 20 rokoch odišiel z Capcomu, aby pre Square Enix pracoval na Final Fantasy. Z nového FF totiž prvýkrát vypadávajú akékoľvek taktické kroky a spomalenia času, aby hráči ovládali iných členov tímu. Ide o čistokrvné akčné RPG s rýchlymi pohybmi.

Súboje sú zábavné a tí hráči, ktorí chcú vyskúšať náročnejšie súboje, kde je potrebné využiť komplexnosť systému naplno, tak môžu urobiť po skončení dema, keď sa odomkne jeho druhá časť zameraná výhradne na ovládnutie súbojov. Demo je zadarmo, má menej ako 20 gigabajtov a jeho postup sa prenesie do plnej hry, ak sa ju rozhodneš zaplatiť.

Spoločne s demom vydali tvorcovia aj nové podarené trailery. Jeden ukazuje zábery z hry a druhý je hraný s reálnymi hercami a veľkými počítačovými efektmi. 

Domov
Zdieľať
Diskusia